SZTE BBMK 2021. június

Lakat Zoltán előadása a XVI. Szegedi Nyári Akadémián
2021. július 01.

A XVI. Szegedi Nyári Akadémia mesterkurzusán Varga Laura fuvolaművész meghívására július 7.-én szerdán 14. órától előadást és tesztelést tart Lakat Zoltán a Reform hangoló- és koronadugókról.

2021. június 30.

Több mint 70 millió forint értékű Karunk csúcskategóriás versenyzongorája. A Steinway & Sons D-modellnek városszerte nincs párja.

2021. június 30.

Csúcskategóriás versenyzongorát szerzett be Karunk, amely kedden érkezett Németországból Szegedre. A zongoratanszék kétéves álma vált valóra, a hangszernek városszerte nincs párja.

2021. június 30.

Nagyszabású gálakoncerten osztották ki a díjakat a szegedi Simándy József Nemzetközi Énekversenyen, ahol a Dankó Rádió különdíjjal ismerte el Kiss Attila Andor tenort, a Bartók Rádió pedig valamennyi korcsoport győztesének fellépési lehetőséget ajánlott fel kamarakoncerten. A tehetséges ifjú énekeseket, valamint a teljes gálakoncertet hamarosan az M5 nézői és a Bartók Rádió hallgatói is megismerhetik.

2021. június 28.

A Bartók Rádió kortárszenei seregszemléjében, az ArTRIUM-ban is meghallgatható a Görög Sisters május 15-i hangversenye.

A duó tagjai: Görög Enikő, Karunk Magánének Tanszékének adjunktusa és Görög Noémi. A műsor a rádió archívumában ide kattintva érhető el.

2021. június 22.

Kutatói álma részben, de valóra vált: ösztöndíjakkal segíti az SZTE tehetséges hallgatóit Sófi József, aki 36 éve lett egyetemi polgár. Az SZTE alumnusa biológusként kezdte, vállalkozóként folytatta a pályáját. Sikerei anyagi hasznát, 80 millió forintot költött eddig az SZTE legtehetségesebbjeire, köztük Karunk több hallgatójának támogatására.

2021. június 21.

2021. június 20-án, vasárnap a Füvészkert Pálmaházában adott koncertet a Szeged Classic Trió.

2021. június 21.

2021. június 20-án, vasárnap este Díjkiosztó gálával zárult a Simándy József Nemzetközi Énekverseny a Szegedi Nemzeti Színházban.

2021. június 21.

Péntek este 8 órától Karunk növendékei adtak koncertet a Magyar Ede téren, ezt követően Szokody Anikó zongorjátékát hallgathatták meg az érdeklődők.

2021. június 21.

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a fiatal tehetségek körében a Simándy József Nemzetközi Énekverseny, amelynek a hagyományokhoz híven egész héten a Szent-Györgyi Albert Agóra adott otthont. A megmérettetésen a Karunk hallgatói is kimagasló teljesítményt nyújtottak – emelte ki Bátori Éva, Karunk énekmestere, operaénekesnő, érdemes és kiváló művész.

2021. június 15.

2021. június 19-én Kuzma Levente orgonaművésznek, Karunk oktatójának hangversenye lesz a svájci St. Gallen-i Apátságban. A nagy múltú "OrgelWort" koncer tsorozat a világ minden tájáról érkező művészek orgonajátékának ad otthont.

2021. június 15.

Ismét tarolt Kiss Attila Andor, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti karának hallgatója, aki szombaton a Belgrádban megtartott 18. Lazar Jovanovic Nemzetközi Operaversenyen tarolt: naná, hogy a szegedi srácé lett az első hely!

2021. június 15.

Június 12-én a Liget Társulat Godspell előadásával nyílt meg Szeged legújabb szabadtéri rendezvényhelyszíne, a Tisza Teátrum a Felső Tisza-parton, a FOKA strand mellett.

A színpadon a nyár során a színházi előadások mellett ingyenes filmvetítések és Tiszai Kamaravarázs néven komolyzenei koncertek váltogatják majd egymást.

2021. június 14.

Prof. Dr. Temesi Mária, Karunk Magánének tanszékvezetőjének tanítványai kiemelkedő eredményeket értek el Belgrádban a 'Lazar Jovanovic' énekversenyen. Kiss Attila Andor és Csuzdi Eszter 1. helyezést, Hunyadi Donatella pedig 2. helyezést ért el.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk és további jó munkát és sok sikert kívánunk!

2021. június 09.

A Csikota József által vezetett együttes nyerte meg a fehéroroszországi központtal megrendezett, online versenyt. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Koncert Fúvószenekarának nem ez volt az első sikere: korábban Belgiumban, Spanyolországban, Oroszországban, Hollandiában is megkapták a legjobbaknak járó elismerést.

2021. június 08.

Többen és több támogatást kaphatnak azok közül a középiskolások közül, akik az SZTE-re első helyen jelentkeznek, sikeresen pályáznak a Start Ösztöndíjra és fel is veszik őket. Az igény évről évre nőtt, ezért triplázták meg a forrást, amelyből fejenként 40-120 ezer forintot kaphatnak a hallgatók.

2021. június 08.

Nagy Zsolt, Karunk Rézfúvós Tanszékének főiskola docense Németh László-díjban részesült.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk és további jó munkát és sok sikert kívánunk!

2021. június 07.

Több mint 20 éves múlttal rendelkezik a szegedi Simándy József Nemzetközi Énekverseny, amelynek legfőbb küldetése, hogy felfedezze az ifjú énekes tehetségeket és segítséget nyújtson a fiatal operaénekesek pályaindulásában mindemellett, hogy megemlékezzenek a névadó Simándy József operaénekes emberi és szakmai kiválóságáról.

2021. június 07.

Ambrus Ákos, a Magyar Állami Operaház Opera Nagykövetének júniusi online előadás-sorozata szeretettel várja Karunk minden érdeklődő hallgatóját.

Az előadások témái:

2021. június 7-én, hétfőn 18 órakor: A gépesített színház

2021. június 14-én, hétfőn 18 órakor: A zenés színház vizuális nyelve

Az előadások Youtube live stream linkje a www.operatv.hu oldalon keresztül érhető el.

2021. június 03.

Időpont: 2021.06.06. (vasárnap) 16:00

Helyszín: SZTE FÜVÉSZKERT, Mediterrán üvegház

2021. június 03.

Karunk Rézfúvós Tanszékének hallgatói, Iványi Sámuel és Németh Tamás is eredményesen szerepelt a " International Moscow Music Competion" versenyen. Németh Tamás 2. helyezést, Iványi Sámuel pedig 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk, Mucsi Gergő, a Rézfúvós tanszék oktatója volt.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk és további jó munkát és sok sikert kívánunk!

2021. június 02.

Amint az ismert, a Szegedi Tudományegyetem 2021. augusztus 01. napjával közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány fenntartásába kerül. A fenntartói modellváltás számos területen hoz változást az Egyetem életébe, melynek részét képezik az itt dolgozó közalkalmazottak foglalkoztatási jogviszonyában bekövetkező várható változások.

2021. június 01.

A közelmúltban Kuzma Levente, Karunk orgona főtárgy tanára és két növendéke, Csököly Bence és Kelemen Krisztián látogatott el a bordányi templomba, hogy megismerkedjenek a megújult hangszerrel és történetével.

2021. június 01.

2021. május 31-én este az Opera Nagykövete, Prof. Dr. Temesi Mária volt a Kossuth Rádió vendége. A művésznő, aki a Magyar Állami Operaház tagja immár 40 esztendeje, és Karunk Magánének tanszékének vezetője, nagy szeretettel mesélt életéről és pályájáról, valamint a közelgő Nemzetközi Simándy József Énekverseny alapításáról.