SZTE BBMK 2021. április

2021. április 30.

Kedves SZTE-s dolgozók és hallgatók!

2021. év április hó 30. napján (péntek) az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Rendelőintézetében (Vasas Szent Péter utca 1.) oltás zajlik Pfizer-BioNTech vakcina felhasználásával, melyre a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói is jelentkezhetnek.

2021. április 30.

A Kossuth-, Bartók-Pásztory- és Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész operaénekesnő szeptembertől a Szegedi Tudományegyetem új oktatójaként debütál a Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékén. Az interjúban többek között beszámol szegedi élményeiről, operaénekesi tapasztalatairól és arról, hogy mi az a tudás, amit szeretne átadni jövőbeni tanítványainak.

2021. április 26.

A Szegedi Tudományegyetemen mostantól elérhetőek a Facebook által ellenőrzött és jóváhagyott kurzusok is. A féléves Coursera for SZTE programhoz az egyetem polgárai ingyenesen hozzáférhetnek, de azok is részt vehetnek ebben, akik nem az SZTE hallgatói. A képzés elvégzése, illetve a vizsga sikeres teljesítése után a résztvevők Facebook-tanúsítással rendelkező digitálismarketing-szakember végzettséget kapnak.

2021. április 26.

Kedves SZTE-s dolgozók és hallgatók!

2021. április 27. és 28. napján (kedd, szerda) az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. és a II. számú Rendelőintézetében tömeges oltás zajlik Sinopharm vakcina felhasználásával, melyre a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói is jelentkezhetnek.

2021. április 26.

2021. április 19-én az MKR Dallamív című kulturális műsorának egyik vendége volt Csikota József karmester, Karunk Rézfúvós Tanszékének mestertanára. A műsor a rádió archívumában, 34 perc 47 másodperctől, ide kattintva érhető el.

2021. április 13.

Rost Andrea Kossuth-, Bartók-Pásztory- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes Érdemes Művész az új tanévben kezdi meg oktatói tevékenységét.

2021. április 12.

Kuzma Levente MMA Ösztöndíjas orgonaművész, Karunk oktatójának hangversenye a Szegedi Dómban. A közvetítés 2021. április 17-én, szombaton 19.30 órától lesz elérhető a Facebookon, illetve a művész Youtube csatornáján.

2021. április 12.

2021. április 8. és 10. között lezajlott a 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi szekciójának versenye is, melyen Karunk három hallgatója is részt vett:

Makkos Ambrus (előadóművészet, vokális - felkészítő tanár: Pál Tamás), Buchholcz Katalin (művészetelmélet, zenetudomány - felkészítő tanár: Újváriné dr. Illés Mária) és Varga Panna (előadóművészet, hangszeres - felkészítő tanár: Dr. Császár Zsuzsanna), aki különdíjban részesült. Szívből gratulálunk nekik és további sok sikert kívánunk!

2021. április 12.

Karunk hallgatója, Kósa Rebeka Franciska (Klasszikus hangszerművész szak - zongora szakirány I.évf.) a "III. Wiener Klassiker - Danubia Talents International Online Music Competition" versenyen kategóriájában 3. helyezést ért el.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

Főtárgy- és záróvizsga feltöltésének határidejei - 2020/21-es tanév II. félév
2021. április 12.

Kedves Hallgatóink!

Felkerültek a Kar honlapjára a 2020/2021-es tanév főtárgy- és záróvizsga (diplomakoncert) feltöltésre vonatkozó határidőtáblázatok.

2021. április 09.

Az SZTE BBMK Koncertfúvós Zenekara, a moszkvai Nemzetkozi Online Fúvószenekari Versenyen 1. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Csikota József volt, Karunk Rézfúvós Tanszékének adjunktusa.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. április 09.

Karunk Fafúvós Tanszékének hallgatói, Hong Yixuan és Szabó Nikolett is eredményesen szerepelt a "Moscow International Music Competion" versenyen. Hong Yixuan 1. helyezést, Szabó Nikolett pedig 2. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk, Prof. Dr. Varga Laura, a Fafúvós tanszék vezetője volt.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk és további jó munkát és sok sikert kívánunk!

2021. április 06.

Karunk fuvolaszakos hallgatója, Misák Bence a "III. Wiener Klassiker - Danubia Talents International Online Music Competition" versenyen kategóriájában 1. helyezést ért el.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

2021. április 06.

Időpont: 2021. szeptember 25., szombat

Helyszín: SZTE Bartók Béla Művészeti Kar, Fricsay-terem

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10., péntek

2021. április 01.

Karunk fuvolaszakos hallgatója, Misák Bence a "Moscow International Music Competion" versenyen 1. helyezést ért el. Felkészítő tanára, Prof. Dr. Varga Laura, a Fafúvós tanszék vezetője különdíjban részesült.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk és további jó munkát és sok sikert kívánunk!