SZTE BBMK 2021. február

2021. február 24.

A 2020/2021-es tanévben Karunk két hallgatója részesült az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatásában, Kovács Beatrix (osztatlan gitártanár szak) és Bihary Ferenc (osztatlan zenetanár harsonatanár szak).

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. február 22.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával idén tavasszal megrendezésre kerül a Tavaszi Ütős Napok, Karunk online rendezvénysorozata.

Márciustól májusig hetente/kéthetente lesznek rövid online programok, koncertek, beszélgetős előadások, bemutatók. A videók Youtube-on keresztül érhetőek majd el.

2021. február 16.

„Számomra a zenélés gyerekoromban egy játék volt a sok közül. Rengeteg dolog érdekelt. Sokat kísérleteztem például az elektronikával, de még többet a pirotechnikával. Mai napig emlegeti a zeneiskolai tanárom, hogy milyen harci sérülésekkel érkeztem az órákra. Nem voltam egy sötét szobában éjjel-nappal gyakorló csodagyerek és ez akkor sem változott sokat, amikor először lettem első helyezett a megyei versenyen. Fokozatosan lett a játékból hivatás, de a játékot nem hagytam el. Ma már persze céltudatosan és komolyan végzem a munkám, de ugyanúgy szeretek trombitálni, mint gyerekkoromban.”

2021. február 15.

2021. február 15-én este 10 órától lesz hallható a Bartók Rádió "Ars Nova" műsorában Karunk oktatója, Samodai Bence és Szíves Márton felvétele.

2021. február 13.

2021. február 12-én Karunk oktatója Bátori Éva Meláth Andreával adott áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. Olasz, német és orosz szerzők műveiből összeállított estjük február 12-én este 8 órától volt látható a Facebookon és az Origón.

2021. február 09.

Zhang Yu Carolyn tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar mesterszakán végezte kiváló eredménnyel. Jelenleg Karunk művésztanára. A China Media Group a kínai tavaszünnep alkalmából készített vele interjút.

2021. február 09.

Prof. Dr. Zsigmond Zoltán tanítványa, Ráfi Balázs (Előadóművészet alapszak, klasszikus zongora szakirány - III. évfolyam) eredményesen szerepelt a spanyolországi Franz Liszt Center nemzetközi zongoraversenyen. Az online eseményen Karunk hallgatója II. díjat kapott.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. február 07.

2021. február 7-én este 20:00 órától a Facebookon és az Origón közvetített műsorban Karunk oktatója Rálik Szilvia és Bretz Gábor válogatnak kedvenc áriáikból, és egy fiatal tenort is vendégül láttak.

2021. február 04.

2021. február 04.

2021. február 6-án Online Szülői Értekezletre várja a Szegedi Tudományegyetem az érdeklődőket. Az eseményt prof. dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese nyitja meg. Az ünnepélyes köszöntő után az érdeklődők megtudhatnak mindent a beiratkozás, felvételi eljárás menetéről, és az SZTE-n rejlő lehetőségekről.

Hivatali események
2021. február 02.

2021. február 1-jétől Lamár Erzsébet az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Filozófia Tanszékén tanársegédként folytatja munkáját. Tanulmányi referensi feladatait Varga Noémi látja el. A Fafúvós, Rézfúvós és Vonós Tanszék hallgatóinak üzenetét a tr.bbmk[@]szte.hu e-mail címre várja.

Karunk gazdasági referense, Szélné Kónya Katalin ma 30 éve dolgozik a Szegedi Tudományegyetem munkatársaként.

Ezúton kívánunk nekik további sikerekben gazdag éveket!