SZTE BBMK 2019. október

2019. október 29.

A Szegedi Tudományegyetem Kutatók Éjszakája programsorozatában a Bartók Béla Művészeti Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar közösen mutatta be az egyetemen kifejlesztett kottalapozó applikáció első verzióját.

2019. október 29.

Kabaré és dráma is szerepel a Szegedi Egyetemi Színház műsorán – derült ki az október 14-i évadnyitó sajtótájékoztatón a Pinceszínházban.

2019. október 29.

Hatszáznál is több kortárs mű a REÖK két emeletén. Ez a „Dimenziók”, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) tárlata. A 2019. november 17-ig látogatható kiállításról az önkéntes tárlatvezetőket, köztük az SZTE hallgatóit is irányító múzeumpedagógust kérdeztük.

2019. október 28.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében a 2019/2020-as tanévben az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar két tehetséges hallgatója, Zöldi Nikolett és Samodai Bence ösztöndíjban részesült. Az ÚNKP program célja a fiatalok tudományos, kutatási tevékenységének támogatása.


A nívós ösztöndíj elnyeréséhez ezúton is gratulálunk a hallgatóknak!

2019. október 28.

2019. október 25-26-án rendezték meg Győrben a ll. Országos Wieniawski Hegedűversenyt.

Karunk hallgatója, Dudás Virág Ervin I. helyezést ért el. Virtuóz játékával elkápráztatta a nemzetközi zsűrit és a közönséget egyaránt.

Felkészítő tanára: Szecsődi Ferenc egyetemi tanár


Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

Beszélgetés Dr. Tóth Péter zeneszerzővel, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánhelyettesével
2019. október 28.
2019. október 28.

Az eddigi rendkívül sikeres véradások után ismét segíteni hívják az egyetemi polgárokat. Október 31-én, csütörtökön 9 és 17 óra között várnak minden eddigi és leendő véradót az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba, hogy Halloweenkor is megmentsenek három életet.

2019. október 17.

Színházbejárással, jelmezpróbával, beszédtechnikai foglalkozással, nyílt próbákkal és előadásokkal várták az érdeklődőket az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál programsorozat részeként a Szegedi Nemzeti Színházban 2019. október 8-án.

2019. október 14.

Mesterkurzusok a zene- és a képzőművésznek készülő hallgatók számára, 24 kamarakoncert évente és Best of Diploma kiállítás. Minderre lehetőséget kínál az a stratégiai együttműködés, amit a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar dékánja és a Szegedi Szabadtéri igazgatója ismertetett a nyilvánossággal. A partnereket arról is kérdeztük, hogy milyen eredményekkel kecsegtet e hálózatosodás a művészeti képzésben.

2019. október 17.

A Szegedi Tudományegyetem Magyarországon elsőként érdemelte ki a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” elismerést, amelyet sajtónyilvános eseményen adott át az Országos Vérellátó Szolgálat képviselője a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek. Az október 10-i eseményen az SZTE és az OVSZ együttműködési megállapodást írt alá.

2019. október 16.

Nyilvánosságra hozta a legjobb feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények listáját a Quacquarelli Symonds (QS). A rangsorban a 33. helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem, ezzel a rangsorolt intézmények legjobb kilenc százalékában szerepel.

2019. október 04.

A komolynak mondott zene könnyed szépségére hívta föl a figyelmet a Szegedi Hegedűegyüttes, amikor az SZTE Rektori Épületben rajtaütésszerűen muzsikálni kezdett. Közben a TIK-ben a fafúvósok zendítettek rá. Villámkoncertekkel ajándékozta meg 2019. október 1-jén, a zene világnapján az egyetemi polgárokat az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar. A zenei meglepetések sora folytatódik.

2019. október 04.
2019. október 01.

Történet a mesén túl címmel indult koncertsorozat Békéscsabán, Budapesten és Szegeden. Szives Márton és Samodai Bence zenél, Haramza Klára mesél. A hangversenynek városunkban az SZTE Bartók Béla Művészeti kar ad helyet, a Fricsay koncertteremben, 2019. október 8-án.

2019. október 01.

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem összművészeti programsorozatát, az Őszi Kulturális Fesztivált. Október 1. és november 10. között 75 helyszínen, mintegy 300 rendezvénnyel várják az érdeklődőket.