SZTE BBMK 2021. március

2021. március 30.

Tönköly József tanítványa, Móricz Zsuzsanna (osztatlan klarinéttanár szak IV. évfolyam) eredményesen szerepelt az V. Lady Wind Festivalon. Hallgatónk a szerbiai versenyen 1. helyezést ért el.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. március 30.

Szirtes Edina Mókus, Erkel Ferenc-díjban részesült kiemelkedő zenei tevékenységéért. A hegedűművész, zeneszerző és énekesnő szorosan kötődik a város életéhez: a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végzett és állandó, visszatérő vendége az Őszi Kulturális Fesztiválnak. Az interjúban beszámol arról, mit jelent számára az állami kitüntetés, milyen formációi vannak most, és hogy mi az a meghatározó tudás, amit az SZTE adott neki.

2021. március 29.

Idén csak online tudták megszervezni a Fiatal Zeneszerzők Szegedi Fesztiválját, a koncertet a Youtube-on lehet megtekinteni – de a felhozatal imponáló: ma is szép számmal vannak tehetséges fiatal komponisták, a 21. század zenei nyelve pedig visszatért a sokszínűséghez és a könnyebb befogadhatósághoz.

2021. március 29.

Samodai Bence, Karunk Rézfúvós Tanszékének művésztanára eredményesen szerepelt a Danubia Talents Versenyen. Az online rendezett versenyen kategóriájában 1. minősítést kapott.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. március 29.

Az Írónád díj és a Bornemisza Péter-díj elismeréseit 2021. március 26-án, pénteken adták át online formában. A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) idén azokat az alkotásokat díjazta, amelyek megjelenése a 2020-as évben az evangélikus egyház pozitív megítélését segítette elő, legyen az írás, rádiós vagy televíziós anyag, esetleg internetes publikáció.

A Szeged Televízió "Körút" című műsorában adott interjút Dr. Kecskés György, Karunk oktatója
2021. március 29.

2021. március 11-én a szegedi televízió Körút című kulturális műsorának egyik vendége volt Dr. Kecskés György kürtművész, Karunk tanszékvezető főiskolai docense. A műsor ide kattintva érhető el.

2021. március 26.

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) elkészítette a hallgatók tanulmányi, karrierépítési és lelki támogatását segítő 17 online kiadványát (a FETA Füzetek sorozat részeként), amelyek ingyen letölthetők.

2021. március 26.

A 2.h-moll hegedűversenyt hallgatva ünnepelte Bartók Bélát a zeneművész 140. születésnapján Nátyi Róbert művészettörténész. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar dékánját a jeles évfordulón, március 25-én a „szülinapos névadójuk” hatásáról is kérdeztük.

2021. március 25.

Késics Dalma Anna (Előadóművészet klasszikus klarinét szakirány II. évfolyam) eredményesen szerepelt a Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen. Az online eseményen Karunk hallgatója a C kategóriában 2. minősítést kapott.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. március 25.

1881. március 25-én született Nagy­­szentmiklóson Bartók Béla, a vi­lág­hírű, korszakalkotó zeneszerző, ki­váló zongoraművész, az etnomuzi­­kológia nemzet­kö­zileg elismert úttö­rője, szaktekintélye.

2021. március 24.

A Parlando folyóiratban Péterffy Gabriella kérdez Klebniczki György zongoraművész-zeneszerzőtől, Karunk oktatójától, valamint Bodrogközy Eszter mesterpedagógustól, a szegedi Király-König Péter Zenei AMI fuvola-és szolfézstanárától.

2021. március 18.

2021. március 18 és 19-én kerül megrendezésre a "Music and Art in Pandemic Conference" elnevezésű online konferencia.

Karunk oktatóinak előadása március 18-án 14:00 órától lesz hallható a Zoomon, magyar nyelven.

2021. március 16.

Karunk külföldi hallgatóinak jelentős része Kínából érkezik Szegedre, ezért az SZTE Karrier Iroda, a Konfuciusz Intézet és a BBMK Dékáni Hivatal munkatársainak együttműködésével megszületett a Karunk kínai nyelvű honlapja is.

2021. március 16.

Karunk alumni hallgatója, Szirtes Edina Mókus hegedűművész, kiemelkedő zeneszerzői, zenei szerkesztői, zenei rendezői, hangmérnöki tevékenysége elismeréseként Erkel Ferenc-díjban részesült nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk, munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánunk!

2021. március 09.

A Fiatal Zeneszerzők Szegedi Fesztiválját első ízben 2016-ban rendezte meg a Bálint Sándor Művelődési Ház, mely 1979 óta ad otthont kortárszenei hangversenyeknek, jelenleg is székhelye a Vántus István Társaság Közhasznú Egyesületnek.

Időpont: 2021. március 9-10.

Szokody Anikó online zongora mesterkurzusa
2021. március 08.

2021. február 13-án - a korábbi jakartai előadást követve - a kelet-jávai (Indonézia) Surabaya városában online zongora mesterkurzust tartott Karunk oktatója, Szokody Anikó.

2021. március 08.

Kucsera Noémi (Előadóművészet klasszikus gitár szakirány II. évf.) Isaac Albéniz Granada című darabjáról készült felvétele megtekinthető Youtube-on.

2021. március 08.

Bihary Ferencnek, Karunk harsonatanár szakos hallgatójának, a 2020/2021-es tanév ÚNKP nyertesének felvételei meghallgathatók Youtube-on.

2021. március 08.

Kollár Eszter (osztatlan énektanár szak II.évf) és Molnár Eszter (osztatlan énektanár szak I.évf) is eredményesen szerepelt a Cziffra Mesterakadémia 2021 válogatóján és februárban részt vehettek a Miklósa Erika operaénekes vezetésével tartott mesterkurzuson.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. március 05.

A fórum célja a tanárszakos hallgatók véleményének megismerése képzésükről, pozitív, negatív tapasztalataikról, javaslataikról.

A fórumok évfolyamonként különböző időpontokban kerülnek meghirdetésre.

Második alkalommal a rövid ciklusú tanári mesterszakos hallgatóinkat várják 2021. március 9-én 18:00-tól a CooSpace felületén.

2021. március 02.

A DVD a szegedi klasszikus gitár tanszak munkájába enged betekintést, mely 1992-ben indult Bozóki Andrea vezetésével. Azóta megszaporodott tanári gárdával, két képzési szinten folyik oktatás Karunkon és az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziumban.

2021. március 01.

A Tercett-Trió 2021. március 1-jei műsorát az Operaház énekkari és zenekari művészei Mozartnak és hozzá köthető komponistáknak szentelik. A sorozat hagyományaihoz híven a nézők ismét jól ismert darabokban és ritkaságokban is gyönyörködhetnek. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.