SZTE BBMK 2021. január

2021. január 29.

Ötletes és kreativitásra ösztönző a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Magazinjának Felnőtt színező különszáma. Magyarország első, felsőoktatási intézményt bemutató kifestőkönyve ajándék, mellyel a toplistás SZTE meglepi a felvételire jelentkezőket és szüleiket, az egyetemi polgárokat és az alumnusokat. Töltsd le az SZTE honlapjáról az AMM különszámát és a 12 karú universitasról érdekességeket olvasva színezd ki a szegedi egyetemi campust!

Karunk Opera szakos hallgatója bejutott a Cziffra Akadémia Mesterkurzusára
2021. január 28.

Andrejcsik István tanítványa, Szabó Dóra Cintia (Opera MA II. évfolyam) eredményesen szerepelt a Cziffra Mesterakadémia 2021 válogatóján. Karunk hallgatója részt vehet februárban a Miklósa Erika operaénekes vezetésével tartott mesterkurzuson.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!

2021. január 28.

A Magyar Állami Operaház Opera Nagyköveti Programjának keretében 2021. január 28–án, csütörtökön, 18.30 órától PUCCINI: BOHÉMÉLET című operájának vetítéssel-magyarázatokkal egybekötött online operanagyköveti előadása látható Prof. Dr. Temesi Mária operaénekes, Karunk tanszékvezető egyetemi tanárának előadásában.

A Bartók Rádió "Lemezelő" című műsorában ad interjút Csengery Adrienne, Karunk oktatója
2021. január 28.

2021. január 31-én, 16:00 órától Madarász Zsolt beszélget Csengery Adrienne énekművésszel, Karunk oktatójával. A Bartók Rádió műsora ide kattintva online is elérhető.

2021. január 28.

Karunk oktatója, Szokody Anikó a University of Pelita Harapan (UPH), - Jakarta, Indonézia - Conservatory of Music felkérésére tartott online előadást 2021. január 26-án, kedden.

2021. január 27.

A Magyar Kultúra napján Karunk oktatóját, Lőrincz László blockflöteművészt Szeged város Kölcsey-éremmel tüntette ki.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!

2021. január 27.

Több ezer középiskolást vár online nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem 2021. január 28-án 9:00 órától a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap weboldalra. A továbbtanulás előtt álló fiatalok online térben tehetik fel a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseiket, tájékozódhatnak többek között az ösztöndíj lehetőségekről, a kollégiumokról, és a hallgatói életről is.

2021. január 12.

Élt már Kínában, Németországban és tavaly Szegeden kezdett el tanítani Hongyu Chen operaénekes, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar tanára, akit itteni tapasztalatairól is kérdeztünk.

2021. január 07.

A Szegedi Tudományegyetem képzéseire első helyen jelentkezők ingyenes és korlátlan hozzáférést kapnak a Coursera for SZTE programhoz - mintha már most az egyetem polgárai lennének.

2021. január 06.

Dudásné Szécsi Edit tanítványa, Vadász Adrienn (Magánénektanár szak I. évfolyam) eredményesen szerepelt a Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen. Az online eseményen Karunk hallgatója kategóriájában dícséretben részesült.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!