SZTE BBMK 2020. december

2020. december 14.

Megjelent Dr. Kecskés György, Karunk tanszékvezető főiskolai docensének "Canticornum" című kortárs magyar kürt lemeze.

2020. december 11.

Művészeti képzést biztosító 15 képzőhely közül a legjobb az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya alapján az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar.

A Magyar Katolikus Rádió "Az Opera Világa" című műsorában adott interjút Prof. Dr. Temesi Mária, Karunk oktatója
2020. december 09.

2020. november 29-én Máry Szabó Eszter szerkesztő beszélgetett Prof. Dr. Temesi Mária Liszt Ferenc-díjas operaénekesnővel, Karunk tanszékvezető egyetemi tanárával. Az elkészült interjú ide kattintva érhető el.

A Kossuth Rádió NAGYOK című műsorában adott interjút Prof. Dr. Tóth Péter, Karunk volt dékánja
2020. december 09.

2020. október 29-én ismét szegedi vendéggel jelentkezett a Kossuth Rádió portrémagazinja, a "Nagyok". Prof. Dr. Tóth Péter Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, Érdemes Művész, az MMA rendes tagja, a Bartók Béla Művészti Kar volt dékánjával készült interjú ide kattintva érhető el.

2020. december 02.

A Duó online koncertsorozatában 30 perces pillanatkoncertekkel ajándékozza meg a közönséget élménydús, fogyasztható formában. A kortárs ütőhangszeres-trombita kamarazenei műveket modern és kortárs magyar novellákkal egyesítik, így egy komplex koncertélményt nyújtanak közönségbarát és szórakoztató módon. 2020-as koncertjeiket a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában adják. Azonban most kivételesen nem élőben, hanem online, több, kicsit koncertre adaptálva, hogy a képernyők előtt is élvezhető és követhető lehessen. Minden koncertet egy-egy novella fog össze, melyeket Darvasi Áron színművész ad elő a zenészekkel karöltve.

A koncerteket december 22-től minden kedden az Agóra Facebook eseményeiben és Youtube csatornáján követhetik az érdeklődők.

2020. december 02.

Karunk oktatója, Bozóki Andrea gitárművész "Kis magyar gitártörténet" című cikke megjelent a Tempevölgy periodika legfrisebb számában.