SZTE BBMK 2020. július

2020. július 30.

Szokody Anikó külföldi tanítványa, Yuan Chang két nemzetközi zongoraversenyen is eredményesen szerepelt.

Görögországban a "Muse 2020" International Piano Competition" versenyen 2. helyezést ért el; a „2020 Grand Prize Virtuoso "Salzburg" International Music Competition” versenyen pedig 1. helyezett lett.


Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

2020. július 27.

Megőrizte kiváló hallgatói létszámát a 2020-as központi felvételi eljárásban az SZTE: a tavalyi létszámmal csaknem megegyező létszámú, összesen 5906 új hallgatót vett fel az intézmény. A folyamatban lévő felvételi eljárások lezárását követően, várhatóan több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2020 szeptemberétől az SZTE-n.

2020. július 27.

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Számítógépes Optimalizálás Tanszéke tavaly a Kutatók Éjszakáján mutatta be kottalapozó applikációját, de ez csak egy a számos innovációjuk közül. Dolgoznak mezőgazdasági és egészségügyi területre is. Mivel már ismerik őket, sokszor ipari szereplőktől érkezik felkérés egy-egy probléma megoldására. Az Informatikai Intézet legtehetségesebb hallgatói közül ma már többen dolgoznak a Google-nél, az Amazonnál és a Facebook-nál.

2020. július 24.
Időpont: 2020. július 27., hétfő 17:30
Helyszín: Nemzetiségek Háza - 6721 Szeged, Osztrovszky u. 6.
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj, kari rangsor
2020. július 24.

Az SZTE Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Bizottság 2020. július 21. napján rangsorolta az ösztöndíjra pályázókat és egyhangúlag jóváhagyta a kari listákat, ami alapján szívből gratulálunk Benkő Katalin Irén hallgatónknak az ösztöndíj elnyeréséhez!


Amennyiben az ösztöndíj elbírálásával kapcsolatos probléma merülne fel, kérjük az egyszerűsített jogorvoslati kérelmüket az oktatási rektorhelyettesnek címezve, a Kar Dékáni Hivatalába juttassák el legkésőbb 2020. július 28. (kedd) éjfélig.

2020. július 23.

A járványhelyzet ihlette különleges moralitásjátékkal kedveskedik ingyenessé tett július 24-i előadásában a Szegedi Szabadtéri Játékok. Dr. Herczeg Tamás igazgató – aki az egyetem címzetes főiskolai docense lett – hosszú évekre visszanyúlóan jó kapcsolatot ápol az SZTE Bartók Béla Művészeti Karával. Ennek köszönhetően idén is több produkcióban működnek közre egyetemi hallgatók és oktatók.

SZTE Talent Kiválósági Lista ösztöndíj eredmény a BBMK-n
2020. július 22.
Karunkról Nickmann Marcell nyerte meg az SZTE Talent Kiválósági Lista ösztöndíj művész kategóriáját. A Talent ösztöndíjakat és a Kiválósági Lista pályázatot tanévenként egyszer hirdeti meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács az SZTE-es hallgatók számára. A Kiválósági Listára három különböző kategóriában lehetett pályázni. A 2020-as díjátadó kisfilm ide kattintva érhető el.

Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk!
2020. július 14.

Operával nyit a Szegedi Szabadtéri Játékok a koronavírus-pandémia miatt rendhagyó 2020-i évadban. Händel: Agrippina című műve szegedi bemutatóján három olyan művész – Görbe Norbert, Gyüdi Eszter, Varga Anna – is fellép, aki a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar hallgatója – derült ki a REÖK-beli, jó hangulatú, nyári színházra hangoló közönségtalálkozón.

2020. július 09.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet és az ezt követően elrendelt óvintézkedések új kihívások elé állították a felsőoktatási intézményeket. A kormány által elrendelt digitális távolléti oktatás megvalósítása a Szegedi Tudományegyetem valamennyi érintett munkatársának és szervezeti egységének együttműködését igényelte. Az SZTE jól vizsgázott a szorgalmi és a vizsgaidőszakban is.

2020. július 02.

Féláron biztosít jegyet a Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói és dolgozói számára a Szabadtéri Játékok. Az újszegedi színpad nyitóelőadása a laza erkölcsű Rómába repíti a közönséget, a hazai és a nemzetközi színpadon is elismert neves operaénekesek és a Művészeti Kar tehetséges hallgatóinak szereplésében. Amennyiben kíváncsi vagy az előadásra, július 17-én és 18-án te is megnézheted! Diákigazolvány felmutatásával a jegy árából 50% kedvezményt biztosít a Szabadtéri! A belépőjegyek július 1-től megvásárolhatóak a Reök-palota jegyirodájában.

2020. július 02.

Nyilvánosságra hozta legújabb szakterületi listáit az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort publikáló ShanghaiRanking. Idén a fizika és a klinikai orvoslás szakterületi listákra került fel a Szegedi Tudományegyetem.