SZTE ZMK 2019. január

Rektori szünet az Őszi Állásbörze napján
2019. január 31.

Az SZTE Karrier Iroda 2019 tavaszán megrendezi a Tavaszi Állásbörzét. Erre figyelemmel 2019. március 12-én (kedden) rektori szünet lesz azoknak, akik a 2018/2019. tanév II. félévében várhatóan jogosultak lesznek a végbizonyítvány kiállítására.

2019. január 25.

2019. január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen Dr. Kecskés György főiskolai docens Szeged zenei életében végzett tevékenységéért Kölcsey-éremet vehetett át, Koczka Ferenc tanársegéd pedig Szeged Kultúrájárt díjban részesült, mely a város által adható legrangosabb kulturális elismerés.


A kitüntetésekhez ezúton is gratulálunk!

2019. január 25.

Időpont: 2019. február 14. 19 óra

Helyszín: SZTE Zeneművészeti Kar, Fricsay-terem


Február 14-i hangversenyünkön a német romantika és a francia impresszionizmus egy-egy emblematikus kamarazenei alkotása szólal meg. A H-dúr zongorástrió Brahms legelső opus-számmal ellátott és nyomtatásban is megjelent kamarazenei kompozíciója – mindössze huszonkét éves volt, amikor bemutatták 1855-ben. Ám a darab története itt nem ért véget: az idős mester élete végén újból elővette, és szinte újrakomponálta. Ez az új verzió – mely a koncerten is elhangzik – áradó dallamosságával, nagyívű formáival igazi 19. századi remekmű. Érdekessége, hogy legelőször Budapesten csendült fel, 1890-ben. Ravel egyetlen zongorástriója ennél mindössze huszonöt évvel később született, mégis teljesen más stílust képvisel: egzotikus harmóniáival, aszimmetrikus ritmusaival, ritka hangszeres effektusaival különleges zenei világba kalauzolja hallgatóit. Az előadókat sok éve összekapcsolja kamarazene iránti lelkesedésük, emellett mindhárman tanítanak is: Farkas Katalin a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének, Scholz Anna a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa, Kéry Tamás pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Pályázat
2019. január 22.
2019. január 18.

Az SZTE Prezentációs Versenyt hirdet minden hallgatója számára. A feladat: egy szabadon választott téma közérthető, érdekfeszítő bemutatása 7-10 percben, a modern prezentációs eszközök segítségével (ppt. prezi). Az összegyetemi versenyre, kari megmérettetés után a legjobb prezentációt összeállító hallgató jut tovább.

2019. január 11.

Pályázat "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel egyetemek és a főiskolák hallgatói számára több témakörben.

2019. január 18.
A programmal kapcsolatos további részletek a https://turkiyeburslari.gov.tr/ honlapon találhatók.
2019. január 08.