szte-junior-akademia-osztondij-

Start és Start plusz ösztöndíj

Különös előnyre tehet szert, aki megpályázza az SZTE START ösztöndíjat!

Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2023-ban megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek.

Start ösztöndíj
A hazai egyetemek között egyedülálló lehetőséget kínál az Szegedi Tudományegyetem a 2018 óta minden tanévben meghirdetett Start ösztöndíjjal: 50 és 150 ezer forint közötti összeggel támogatja a jó tanulmányi átlaggal felvételiző új hallgatóit. A támogatás mértéke évről évre nő: 2021-ben 600, míg 2023-ban már 840 hallgató nyert Start ösztöndíjat.


Azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyernek a 2024/2025-ös tanévre. Az űrlap kitöltését már januárban megkezdheted, de véglegesen csak azután tudod beadni a pályázatod, miután kézhez kaptad az érettségi eredményed.


Akik jelentkezhetnek: Az SZTE bármely alap-, osztatlan vagy mesterszakjára jelentkező leendő hallgató
Pályázati időszak nyitása: 2024. január 22.
Jelentkezési, beadási határidő: 2024. szeptember 09.
Jelentkezés: Modulo-n keresztül a pályázati időszak nyitását követően.


Start Plusz ösztöndíj

A Start Plusz Ösztöndíjjal a határon túli, de Magyarországon is érettségiző, illetve újraérettségiző jelentkezőit támogatja a Szegedi Tudományegyetem.

Azok pályázhatnak, akik 2024-ben díjköteles emelt szintű érettségi vizsgát, vagyis tanulói jogviszonyon kívül teljesített emelt szintű érettségi vizsgát tesznek. (Ezekre az érettségi vizsgákra a kormányhivataloknál kell jelentkezni, a felvételi jelentkezéssel egy időben, 2024. február 15-ig.) Emellett első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem bármely alapképzésére vagy osztatlan képzésére, oda felvételt nyernek a 2024/2025-ös tanévre és tanulmányaikat 2025. szeptemberében megkezdik az SZTE-n. A beiratkozást követően pedig aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek az első félév során.

Az ösztöndíjra a Modulo felületén lehet pályázni 2024. január 20. – szeptember 9. között, az erre a célra létrehozott űrlap kitöltésével. Az emeltszintű érettségi díjának visszafizetésére irányuló támogatást, azaz az egyszeri, 50.000 forint értékű ösztöndíjat a legjobb felvételi eredménnyel rendelkezők kaphatják vissza.

Akik jelentkezhetnek: Az SZTE bármely alap-, osztatlan vagy mesterszakára jelentkező leendő hallgató
Pályázati időszak nyitása: 2024. január 22.
Jelentkezési, beadási határidő: 2024. szeptember 09.

Jelentkezés: Modulo-n keresztül.