Ralik_230919

Rálik Szilvia az Ágai Karola és Szendrey-Karper László Emlékérem kitüntetettje

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szalonjában szeptember 19-én adták át az Ágai Karola és Szendrey-Karper László Emlékérmet.


Az alapítvány kuratóriuma, amelynek tagja Kertesi Ingrid és Clementis Tamás operaénekes, Eötvös József és Csáki András gitárművész, dr. Babos Éva ügyvéd és Hollós Máté zeneszerző (a kuratórium elnöke) 2021-ben Rálik Szilvia operaénekesnek, 2023-ban Nádor Magda operaénekesnek ítélte oda az Ágai Karola és Szendrey-Karper László Emlékérmet.


Az emlékérmet általában egyik évben énekművésznek, a másikban gitárművésznek adományozzák. 2021-ben nem kerülhetett sor a díjátadásra, így idén kapta meg az elsimerést a Művésznő, Nádor Magda operaénekes mellett.


Az emlékérmet kísérő oklevél szerint Rálik Szilvia Wagner, Richard Strauss, Verdi és Beethoven operáiban nyújtott kiemelkedő drámai szoprán alakításaiért részesült a rangos szakmai elismerésben.

A díjátadón Rálik Szilvia Bizet Carmenjéből a Habanerát és Wagner Tannhäuserének Csarnok-áriáját adta elő Virág Emese közreműködésével.

Szívből gratulálunk az elismeréshez, további sikeres munkát kívánunk!

Ralik_Szilvia-dij
Forrás: papageno.hu