fesztival_akademia

Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűverseny - Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2023. október 15.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, huszonkét évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára.


Helyszín: Budapest


Időpont: 2023. november 17-19.

A verseny összdíjazása 5 500 €

A zsűri 4000 € fődíjat ítél oda a verseny egy résztvevőjének korcsoporttól függetlenül,

továbbá a legkiemelkedőbb teljesítményű diákok részére 1500 € értékű különdíjak, koncertfellépési lehetőségek a Fesztivál Akadémia Budapest 2024-en (2024. július 14-21.), és további hozzájárulások kerülnek kiosztásra.


300 € tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek tanárai, valamint az a tanár, aki a legtöbb növendéket hozza a versenyre.


A versenyen résztvevők 25% kedvezményt kapnak a Fesztivál Akadémia Budapest 2024-es nyári mesterkurzusain.


A megnyitó ceremóniára november 17-én a Müpa Üvegtermében kerül sor, majd gálakoncert Teodor Currentzis karmester, az Utópia Zenekara, és Kelemen Barnabás szólista közreműködésével.
Műsoron: Brahms: D-dúr hegedűversenye és Tchaikovsky: 5. szimfónia a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Minden versenyzőnek ingyenes belépés!

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, huszonkét évnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára. A versenyen a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek országainak 22 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek. A négy korcsoportban meghirdetett verseny az 1. korcsoportban egy-, a másik három korcsoportban kétfordulós.


A hegedűverseny a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”.

A díjazottak ingyenesen vehetnek részt az V. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyen, a Hubay-verseny döntősei automatikusan továbbjutnak (2024. július 4-14., Budapest).


A Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyről bővebben a következő weboldalon olvashat: https://fesztivalakademia.hu/v-feher-ilona-nemzetkozi-hegeduverseny/


A zsűriben a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár (Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli):

Elnök: Maxim Rysanov [UKR/GBR]


A zsűri tagjai:

Bartłomiej Tełewiak [POL]

Jozef Kopelman [SVK]

Maria Spengler-Markovic [SRB]

Perényi Eszter [HUN]

Prof. MgA. František Novotný [CZE]

Vlad Raceu [ROU]

Ziga Brank [SVN]

Goran Koncar [HRV]

Anke Schittenhelm [AUT]

 
A versenyről további információ és a versenykiírás a következő weboldalon érhető el: https://fesztivalakademia.hu/hubay-jeno-hegeduverseny/


További információ a competition@festivalacademy.org email címen kérhető.