IMG_20231214_174259

Karunk Koncert Fúvószenekara Szentesen lépett fel

A Zenekar a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében adott koncertet, melyen Karunk Fúvószenekari karnagy szakos hallgatói vezényeltek:

Várkonyiné Mihály Erna, Nagy Tamás, Csikota Péter, Csikota Levente, Kenesei András

Műsor:

Tóth Péter: Petőfi induló
Kéler Béla: Vígjáték nyitány
Dohnányi-Várkonyiné: Andante
Alfred Reed: Marimba Concerto II-III. tétel


A koncert egyben Várkonyiné Mihály Erna diplomahangversenye is volt, aki sikeres diplomakoncertet tudhat maga mögött. Ezúton is gratulálunk!


IMG_20231214_174755


IMG_20231214_181352


Az SZTE BBMK Koncert Fúvószenekara 1998-ban alakult egyetemi hallgatókból. Számos sikeres külföldi turné áll mögöttük: Hollandia, Horvátország, Románia, Erdély, Oroszország és Csehország. Többször is rangos nemzetközi versenyeken és fesztiválokon adtak gálakoncertet, így legutóbb 2019-ben az oroszországi Kalinyingrád városában, a Közép-Kelet Európai Fúvószenei Szövetség világkonferenciáján és versenyén, ahol nyolc, különböző nemzetiságű karmester vezényelte őket. A Fúvószenekar koncertezett már együtt több, kiváló nemzetközileg is elismert előadóművésszel és karmesterrel Amerikából, Németországból, Szlovéniából, Hollandiából és Oroszországból. Legutóbbi versenyeredményük nemzetközi moszkvai versenyen a legmagasabb pontszámmal, 100 ponttal abszolút első helyezés.

Karnagyuk Dr. Csikota József Rézfúvós Tanszékünk egyetemi adjunktusa, a Közép-Kelet Európai Fúvószenei Szövetség elnöke, valamint a Fúvószenei Világszövetség elnökségi tagja.