debussy_1

Zongorista hallgatóink diadalmenete a debreceni versenyen

2022. november 11-12-én Debrecen adott otthont az Országos Zongoraversenynek, melyet az eddigi szakmai eredmények bemutatása mellett Claude Achille Debussy gazdag életművének ápolása céljából rendeztek.

A zsűrit idézve Szeged diadalmenete volt a verseny, hallgatóink taroltak.


BA kategóriában Szalai Gábor (Előadó-művészet alapképzési szak- klasszikus zongora szakirány, III. évfolyam) és Varga Viktor (Előadó-művészet alapképzési szak- klasszikus zongora szakirány, III. évfolyam) is az 1.helyezéssel tért haza, utóbbi hallgatónk különdíjban is részesült a legszebb Debussy műért.

Szalai Gábor felkészítő tanára Kerek Ferenc. Varga Viktor felkészítő tanára Radványi Mária.


MA kategórában Bálint Anita 3. helyezést ért el (Klasszikus hangszerművész mesterképzési szak- zongora szakirány, II. évfolyam).

Felkészítő tanára: Radványi Mária

Balint_Anita_n


Az osztatlan tanári tanárképzésben részt vevők kategóriájában 2.helyezést ért el Varga Panna (Zenetanár osztatlan képzési szak-zongoratanár, III.évfolyam).

Felkészítő tanára: Császár Zsuzsanna


Varga_Panna_n


A zsűri tagjai Eckhardt Gábor (elnök, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi docense), Némethy Attila (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mestertanára, a Magyar Rádió klasszikus zenei műsorainak kiemelt szerkesztője és műsorvezetője) és Würtz Klára (az Utrecht-i Zeneművészeti Főiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára) voltak.

Három kategóriában díjazták a legjobbakat. A pénznyereményeken túl kiosztották a Debreceni Egyetem Rektorának különdíját és további különdíjakat adományoztak a kiemelkedő teljesítmények elismerésére.

A kategóriák győztesei részt vettek a Zeneművészeti Kar 2022. november 13-án megrendezésre kerülő nyilvános, ünnepi hangversenyén.


Gratulálunk hallgatóinknak, további sikereket kívánunk!
Friss Hírek RSS

Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *