SETREN

Harsonás szakmai nap és koncert az Agórában

2022. november 29-én este 19 órakor a SzEged TRombone ENsemble fog koncertet adni a Szent-Györgyi Albert Agórában. A Koncert egy egynapos kurzus zárómomentuma lesz. A kurzus a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar épületében kerül megrendezésre, melyen az együttes tagjai fognak egyéni órák keretein belül szakmai segítséget, útmutatást adni az intézmény hallgatóinak. Ugyanezen a napon délután 16 órakor Dr. Gyivicsán György a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora tart előadást a Kar épületében, mely mindenki számára ingyenesen látogatható lesz, ugyanúgy mint az esti koncert is.

A SzEged TRombone ENsemble, rövidebb nevén SETREN 2006-ban alakult a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának legtehetségesebb harsonásaiból, az akkori harsona professzor és nemzetközi szólista, Gyivicsán György vezetésével.

Az együttes hamar kinőtte az Alma Mater falait, tagjai az egyetem befejezése után Magyarország, Európa, sőt a világ vezető zenekaraiban helyezkedtek el, váltak vezető zenészeivé, ám a kamarazenélés szeretete azóta is összeköti a nyolc muzsikust.


A különleges formáció folyamatos szereplője a Magyar zenei életnek, rendszeres fellépője rangos nemzetközi fesztiváloknak. Részt vettek Németország legnagyobb harsonás eseményének számító IPV fesztiválon Saarbrücken-ben , vendégeskedtek a svájci Burgdorfban megrendezésre kerülő nemzetközi rézfúvós találkozón és Európa legrangosabbnak tartott szakmai fesztiválján, a franciaországi Lille-ben megrendezett Lille Trombone Festival-on is hatalmas sikert arattak. Hangversenyeket adtak továbbá Lengyelországban, Horvátországban és Romániában is.


Repertoárjuk nagyon széles skálán mozog. Műsorukban megtalálhatók a legkülönfélébb zenei stílusok. Barokk, klasszikus, romantikus, kortárs, sőt filmzene és a ma olyan divatosan hangzó crossover is szerepel a listájukon.


Nem csak fellépő zenekarként aktívak. Jelenleg 6 lemezük jelent meg. Munkásságuk elérhető szinte az összes zenemegosztó platformon. Hanganyagaik mellett Youtube csatornájuk közel száz videóval nemzetközi szinten is kivívta a zenei szféra elismerését.


Szívügyként tekintenek fiatal Magyar zeneszerzők műveinek bemutatására. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2019-ben megjelent Overtonality című lemezük, melyen szinte kizárólag fiatal kortárs zeneszerzők, név szerint Varga Judit, Bella Máté, Kutrik Bence, Virágh András Gábor és Solti Árpád művei szerepelnek.

 

2022 nyarán került megrendezésre az együttes első saját szervezésű nemzetközi harsona fesztiválja, a SETRENFest, mely egyedülálló lehetőséget biztosít Magyar és külföldi zenét tanuló fiataloknak egyaránt tudások továbbfejlesztésében.

 

Az együttes tagjai munkájukból fakadóan javarészt Budapesten élnek és dolgoznak, akár csak Gyivicsán György, a zenekar művészeti vezetője és alapítója is, aki 2019 óta a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Harsona Professzora.


Nevüket nem változtatták meg, szegedi alakulásuk és első sikereinek emlékére, tiszteletére megtartották a Szeged Trombone Ensemble nevet, melyet a nemzetközileg könnyeben kiejthető SETREN mozaikszóval helyettesítenek.


Friss Hírek RSS

Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *