MEGHÍVÓ: KFI Kitekintő - Ausztria

Magyarország tudománypolitikai szempontból legfontosabb partnerországaiban tudományos és technológiai (TéT) szakdiplomaták teljesítenek szolgálatot. A TéT szakdiplomáciai hálózat a kormányzat kutatási és technológiafejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos közösség egészének érdekében működik. Tevékenysége kiterjed a természettudományos kutatás, a műszaki tudományok, a technológia- és termékfejlesztés, valamint az innováció területének képviseletére. A szakdiplomaták egyszerre szolgálják a magyar tudományos kutatás és a magyar tudományszervezés intézményeit, valamint a teljes magyar kutatóközösséget.

 

Helyi beágyazottságuk nyomán olyan ismeretekkel rendelkeznek az állomáshelyük szerinti fogadó ország KFI ökoszisztémájáról, amelyek különösen hasznosak lehetnek a hazai tudományos közösség számára, így az Innovációs és Technológiai Minisztérium „KFI Kitekintő” címmel havonta jelentkező online webinárium sorozatot indított. A kezdeményezés célja, hogy az attasék által megosztott információkkal segítsük a hazai tudományos élet nemzetközi kapcsolatépítési törekvéseit. Az egyes alkalmak során többek között az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat:


- miért érdemes a kinti partneri együttműködésekben gondolkodni?

- hogyan profitálhatnak ezen együttműködésekből a hazai kutatói közösségek?

- melyek azok a kiemelt kutatási területek, amelyek vonatkozásában különösen érdemes a hazai szereplőknek keresni a kinti partnerségeket?

- milyen ismérvekkel kell rendelkeznie annak a hazai szereplőnek, aki eredményes partnerségek szeretne kialakítani a kinti kutatói közösségekkel?

- melyek azok a helyi (akár kulturális) sajátosságok, amelyeket figyelembe kell venni az eredményes együttműködés kialakításához?

- milyen anyagi forrásokban gondolkodhatnak a szereplők a közös projektek finanszírozása kapcsán?

- akiknek már sikerült: egy-két ösztönző jó gyakorlat bemutatása, már létező együttműködések vázlatos ismertetésén keresztül

 

A tavaszi félév utolsó alkalmakor Dr. Schüschletz Sándor mutatja be az osztrák tudományos életben rejlő lehetőségeket, akitől a résztvevők természetesen kérdezhetnek is majd a prezentációt követően.


KFI Kitekintő – Ausztria

Dr. Schüschletz Sándor szakdiplomata előadása

2022. május 31. (kedd) 14:00 – 15:30

Webex-link:https://nkfihivatal.my.webex.com/nkfihivatal.my-hu/j.php?MTID=mab70319e4cf569ee8707f9b36573dd65Friss Hírek RSS

Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *