Hallgatói siker az orbetelloi zongoraversenyen

A nemzetközi zongoraverseny május első hetében került megrendezésre Orbetellóban. A verseny a világ miden tájáról fogad zongoristákat, zongoraművészeket Junior, illetve Master kategóriában, kiknek előadásait színvonalas nemzetközi bírák értékelik.

A verseny célja a művészetben és a szépség megélésében rendkívül gazdag, magas színvonalú kulturális kezdeményezés, hogy kiemelkedő szakmai tudásról és tehetségről adjon számot, eközben pedig Orbetello nevét is széleskörben megismerteti a zongoraművészet nagyközönségével. A fesztivál segít a hallgatóságnak, hogy a szabad ég alatt, változatos helyszíneken élhessék át és szívhassák magukba a valódi a koncertélményt; az orbetellói lagúna varázslatos partján vagy épp a lélegzetelállító történelmi és építészeti remekművek társaságában. Minden megrendezésre kerülő esemény egy művészeti alkotás önmagában, amihez a természet, a zene, a szépség és a fesztivál keretein belül zajló borkóstolás is hozzájárul, létrehozva egy maradandó, nem mindennapi élményt mind a versenyzőkben, mind a művészet iránt érdeklődő közönségben.


Mindezek fényében örömmel és megtiszteltetéssel tölti el a Bartók Béla Művészeti Kart, hogy Gyúró Dávid (előadóművészet alapképzési szak, klasszikus zongora szakirány, III. évfolyam) hallgatónk számos tehetséges fiatal közül kiemelkedve, harmadik helyet ért el a Master Interpreter kategóriában.


GyuroDavidOrbetello

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *