Szokolay_Adam_koncert

Szokolay Ádám zongoraművész koncertje

Időpont: 2022. 05. 14. 16.30

Helyszín: SZTE Bartók Béla Művészeti Kar, Fricsay Ferenc Hangversenyterem

Műsor: 


Bartók Béla: Táncszvit, BB 86b

Franz Schubert: Magyar melódia

Schubert-Liszt: Bécsi esték: Valse Caprice No. 7

Joseph Haydn: C-dúr szonáta, Hob. XVI:48

Schubert: Impromptus, Op. 90

-No. 3 (Gesz-dúr)

-No. 4 (Asz-dúr)

Bartók: Szabadban, BB 89Szokolay Ádám Zongoraművész


Szokolay Ádám gyermekkora óta a zenének szenteli életét. A Zeneakadémia történetének egyik legfiatalabb növendékeként vették fel a kivételes tehetségek tagozatára. Egyetemi tanulmányait a New York-i Bard College Konzervatóriumában, a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a salzburgi Mozarteum Egyetemen folytatta Peter Serkin, Grigory Gruzman és Rohmann Imre osztályában. Jelenleg a budapesti Zeneakadémián fejezi be tanulmányait Kemenes András és Várjon Dénes irányításával. Olyan kiemelkedő

zenészek mesterkurzusain és óráin vett részt, mint Rados Ferenc, Kurtág György, Kocsis Zoltán, Mikhail Voskresensky, Claudio Martinez-Mehner, Mūza Rubackytė és Richard Goode.


A Junior Prima díjas zongoraművész 2019-ben a Bartók Világverseny I. díját nyerte el.

Számos nemzetközi verseny győztese és díjazottja, többek között a Ferenczy György Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen, a Yamaha Fiatal Előadóművészek Versenyén és a Stecher & Horowitz New York-i Nemzetközi Zongoraversenyen nyert díjakat. Munkájáért Magyarországon Bíró Sári Emlékdíjban és Fischer Annie ösztöndíjban részesült.


Szokolay Ádám az elmúlt években olyan neves helyeken adott koncertet, mint az amszterdami Concertgebouw, a párizsi Salle Cortot, a vilniuszi Nemzeti Filharmónia terme, a budapesti Zeneakadémia Nagyterme és a Művészetek Palotája. 2021-ben a mainzi Villa Musica kamarazenei fesztivál meghívására Ernest Chausson ritkán hallható műveit adta elő Boris Garlitsky hegedűművésszel. 2017-ben Ádám saját zenekart alkotott a New York-i Bard Konzervatórium tanulóival, akikkel Rachmaninov 2. zongoraversenyét és Gershwin Rhapsody in Blue-ját adta elő. Felépett már a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Miskolci-, Szegedi-, Győri-, és a Szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarral, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és a Budapesti Vonósokkal - olyan karmesterekkel, mint Kovács János, Antal Mátyás, Hamar Zsolt és Dinyés Dániel.