musical-palyazat-3-iv.inbox1280x720

Az új Madách Musical pályázat utolsó fordulójába jutott Hegyi György és Prof. Dr. Tóth Péter SHAKESPEARE ZRT. darabja

A harmadik Madách Musical Pályázat legutóbb lezárult szakaszában négy mű jutott a döntőbe, amelyekből harminc perces koncertszerű keresztmetszet készül. A július 5-i és 12-i estéken a Madách Színház Online Színházában Hegyi György és Karunk dékánhelyettese, prof. Dr. Tóth Péter SHAKESPEARE Zrt. című musicaljének keresztmetszetét mutatják be.

A Madách Színház 2010 és 2012 után harmadjára hirdetett pályázatot új magyar musical megalkotására, amelyen kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon. A Zsűri tagjai: Kocsák Tibor zeneszerző, zenei vezető, Müller Péter író, Szente Vajk rendező, színész, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Zsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója.


A harmadik Madách Musical Pályázat most lezárult szakaszában 14 pályázó küldte be művének teljes zenei anyagát, szövegkönyvét és kottáját. Ezek alapján a Zsűri négy művet juttatott a döntőbe, amelyekből harminc perces koncertszerű keresztmetszet készül. Ezek rendezője Valcz Péter és Widder Kristóf lesz, a szereplők a Madách Színház Társulatának tagjai. A négy pályamű félórás keresztmetszetét SzínpadON, a Madách Színház Online Színházában mutatjuk be 2021. július 5-én és 12-én. Ezt követően dönt a Zsűri a nyertes pályaműről, amelyet a Madách Színház a 2021-2022-es évadában bemutat.


A Döntőbe jutott művek:


A SHAKESPEARE Zrt. szellemes, intelligens, szórakoztató történet arról, hogy Shakespeare drámáit többen írták, egy közös vállalkozás, Zrt keretében. Az eredmény: egy olyan musical, amit mintha maga Shakespeare írt volna. Izgalom, szerelem, váratlan fordulatok, kalózok, kalandok, kocsmaromantika... Sokféle stílusú dalok, még Shakespeare-tangó is van… Jó ötlet jól kibontva.


Szereposztás:

· I. Erzsébet - Détár Enikő

· Lady Beatrix - Ladinek Judit

· Jenny - Wégner Judit

· Peter Toll - Solti Ádám

· John - Jenei Gábor

· Ben - Németh Gábor

· Francis - Magyar Attila

· Shakespeare/Mesélő - Galbenisz Tomasz

· George - Weil Róbert


Forrás: madachszinhaz.hu

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *