Információ nemzetközi diákjaink részére az SZTE által végzett PCR tesztek vonatkozásában

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a Szegedi Tudományegyetem által biztosított SARS-CoV2 PCR szűrés igénybevételének lehetőségeiről, illetve a házi karantén alóli hatósági mentesítés folyamatáról.

A házi karantén alatt magánszálláson (albérlet, saját lakás, hotel, motel, stb..) tartózkodók kérjük az alábbiak szerint járjanak el.


Kérjük, hogy regisztrációs felületünkön foglaljanak időpontot a mintavételhez. A mintavétel helyszíne az SZTE Apáthy kollégiuma (Szeged, Apáthy István u. 4., 6720).

 

Kérjük, csak azok töltsék ki az űrlapot, akik hatóság által elrendelt 14 napos házi karanténban vannak jelenleg, ugyanis ebben az esetben tudjuk további költségektől mentesen biztosítani a két darab PCR teszt elvégzését.

 

Az időpont-foglalás véglegesítésének két előfeltétele van:

 

Egyrészről hozzá kell járulnia, hogy személyes adatait, illetve a vizsgálat elvégzésével kapcsolatban keletkezett betegadatokat az Egyetem, illetve az arra feljogosított munkatársai a járványügyi hatósággal folytatott kommunikációjában felhasználják, továbbítsák.

 

Másrészről meghatalmazza az Egyetemet, hogy a járványügyi hatóság által folytatott eljárásban a Szegedi Tudományegyetem az Ön képviseletét teljes jogkörrel ellássa.

 

A fenti linken kell megadnia ezt a hozzájárulást és meghatalmazást.

 

A járványügyi hatóság az Egyetem kérelmére útvonalengedélyt készít Önöknek, melyben engedélyezi a SZTE Apáthy kollégiumába (Szeged, Apáthy István u. 4., 6720) történő eljutást tömegközlekedés mellőzésével a lehető legrövidebb útvonalon, megfelelő védőeszközök, szájmaszk használatával.

 

Az első mintavételt követően minimum 48 óra elteltével végezzük a második vizsgálatot, az útvonalengedély az új mintavétel napjára is érvényes lesz.

 

Amennyiben mind a két eredmény negatív, úgy az Egyetem egy kérelemmel fog élni a járványügyi hatóság felé, melyben kérni fogja, hogy mentesítsék Önöket a hatósági karantén alól. A hatóság döntésének átvételét követően elhagyhatják a karantén helyszínét.

 

Ha a tesztek bármelyikének pozitív a laboreredménye SARS-CoV2 vírusra, úgy a járványügyi hatóság fogja Önökkel felvenni a kapcsolatot és tájékoztatja Önöket a további teendőkről.

 

 

A házi karantén alatt kollégiumban lakók pedig kérjük az alábbiak szerint járjanak el:


Amennyiben kollégiumi felvételt nyertek, vagy a karantén idejére kollégiumban kerültek elhelyezésre, Önök az Öthalmi és Apáthy Kollégiumokban várják meg a teszteredményt.

 

A mintavétel a kollégiumokban (Öthalmi és Apáthy Kollégiumok) történik.

 

Amennyiben a két PCR teszt eredménye negatív, úgy Önök egy meghatalmazást fognak adni az Egyetemnek, miszerint a járványügyi hatóság által folytatott eljárásban a Szegedi Tudományegyetem a képviseletüket teljes jogkörrel ellássa. A meghatalmazás egyben tartalmaz egy adatkezelési nyilatkozatot is, amellyel hozzájárul hogy személyes adatait, illetve a vizsgálat elvégzésével kapcsolatban keletkezett betegadatokat az Egyetem, illetve az arra feljogosított munkatársai a járványügyi hatósággal folytatott kommunikációjában felhasználják, továbbítsák. Ehhez a meghatalmazás szövegét az Egyetem biztosítja. Az Egyetem egy kérelemmel fog élni a járványügyi hatóság felé, melyben kérni fogja, hogy mentesítsék Önöket a hatósági karantén alól. A hatóság döntésének átvételét követően elhagyhatják a karantén helyszínét, és elfoglalhatják normál kollégiumi szállásukat.

 

Ha a tesztek bármelyikének pozitív a laboreredménye SARS-CoV2 vírusra, úgy a járványügyi hatóság fogja Önökkel felvenni a kapcsolatot és tájékoztatja Önöket a további teendőkről.

 

 

Bízunk benne, hogy a fenti intézkedések segítik Önöket a tanév biztonságos megkezdésében.


Tanulmányaikhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Friss Hírek RSS

Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *