A Farkas Ferenc Fúvósötös Kiskunhalason lépett fel

Kitűnő narráció és kiváló muzsikusok. A TérZene program újabb kiskunhalasi állomásán egy színvonalas koncertet láthattak az érdeklődők. A Zenepavilonban október 9-én, pénteken délután a Farkas Ferenc Fúvósötös muzsikált, repertoárjukban közismert klasszikus dallamok csendültek fel.

A formáció névadója Farkas Ferenc, aki kétszeres Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, érdemes és kiváló művész volt. A zeneszerzői pályáját meghatározó hatások között ott találjuk a magyar népzenei elemeket, a klasszikus hagyományt, az olasz és általában a mediterrán dallamosságot, valamint a tizenkétfokú technikát egyaránt. Mindez jól fémjelzi azt a repertoárt és stílust, amelyet a szegedi muzsikusok képviselnek. A Farkas Ferenc Fúvósötös tagjai: Belházy Gyulával, Kálmán Jánossal, Steiler Tamással, Szabó Norbert és Tamás Péter.


halasmedia_1


A TérZene program kiskunhalasi előadásán a halasi főtéren mutatta meg a Fúvósötös zenei sokszínűségét, professzionalizmusát. Mind az öten kíváló zenészek, mestereik saját hangszerüknek, ráadásul ez az ötös felállás is tökéletes harmóniát, egységet mutat. Külön említést érdemel a remek narráció, amely humoros, könnyed, ugyanakkor rendkívül tartalmas volt.


halasmedia_2


Forrás: halasmedia.hu