Daniel Montes és Przemyslaw Religa koncertje

Időpont: 2020. október 16., péntek 18:00

Helyszín: Instituto Cervantes (Budapest) - Salón de actos (1064 Budapest, Vörösmarty utca 32.)

XXI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál, az IGF megnyitójára a Cervantes Intézetben kerül sor.

Az Instituto Cervantes a kiváló gitárosok, Daniel Montes és Przemyslaw Religa koncertjét mutatja be.

Daniel Montes gitáros a mexikói Nayaritból származik. Olyan neves tanárok mellett tanulhatott, mint Luis Lucachín, Eriko Ávila és David Mozqueda. Az ESM gitárzenekar tagja volt, különböző fórumokon, fesztiválokon, mexikói és nemzetközi versenyeken vett részt. Jelenleg Karunk hallgatója, Pavlovits Dávid gitárművész tanítványa.


Przemyslaw Religa Lengyelországban született. A katowicei Karon Szymanowski Zeneakadémián Marek Nosal volt a tanára. Lublinban végzett a Karol Lipinski Zenegimnáziumban Jakub Niedoborek és Kamila Krzeszowiec tanárok útmutatásával. Számos nemzeti és nemzetközi díjban részesült versenyeken. Sikereiért ösztöndíjakat kapott Lengyelország Kulturális és Nemzeti Örökségének miniszterétől a 2016-ban és 2018-ban is. Jelenleg Erasmus+ program keretén belül folytatja tanulmányait a Bartók Béla Művászeti Karon Pavlovits Dávid gitárművész tanítványaként.


(A koncertre a belépés ingyenes. Férőhelyek száma korlátozott, helyfoglalás érkezési sorrendben. A helyszínen a személyzetre és a látogatókra vonatkozó egészségügyi intézkedések valamint a biztonsági, higiéniai és távolság tartás előírásai biztosítva vannak. Magyar felirattal.)


Az esemény Facebook odala ide kattintva érhető el.