Hallgatói mozgalomért kitüntetések a ZMK-n.

Prof Dr Kerek Ferenc Hallgatói Mozgalomért Emlékérem, Szegedi Tamás Hallgatói Mozgalomért Emlékplakett kitüntetésben részesült.

A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata hagyományosan október 16. án a MEFESZ 1956-os alakuló ülésének évfordulóján adja át kiemelt kitüntetéseit. 2013-ban karunk két egyetemi polgára is részesült a megtisztelő kitüntetésben.


A kitüntettek elhangzott méltatása lentebb olvasható.Prof. Dr. Kerek Ferenc

1976-ben kezdett oktatni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző intézetében.

A Főiskola érdekében végzett eredményes munkáját 1991-ben Soproni József rektori dicsérettel ismerte el. 1995-től a Zongora Tanszék tanszékvezetője volt. Kerek Ferenc nevéhez köthető az egyetemi szintű zongoraoktatás megszervezése Szegeden. Mindig is nagy hangsúlyt fektetett a művészi munka és a pedagógia összehangolására. 2000-tól a Konzervatórium igazgatója. 2001-ben kapta meg a Magyar Felsőoktatásért Emlékérmet.

A Zeneművészeti Kar alapító dékánjaként kiemelt figyelemmel és megbecsüléssel kezelte a hallgatói érdekképviseletet. A tárgyalóasztalhoz mindig egyenrangú félként ült a hallgatói önkormányzat képviselőivel. Dékáni munkásságának kiemelt eredménye a szegedi zeneművész és művésztanár képzést tömörítő, autonóm kar megalapítása.


Szegedi Tamás

2008-ban kezdte el hallgatói önkormányzati tevékenységét az Zeneművészeti Karon.2010-ben általános alelnöke lett a testületnek, ebben az évben indította el a Legyen a Zene Mindenkié koncertsorozatot. 2012-ben vette át elődjétől a kari HÖK elnökséget, 2013 tavaszáig, a tanulmányai elvégzéséig irányította a ZMK HÖK testületét.

Elnöksége alatt megerősítette a BTK és a TTIK HÖK-kel való együttműködést, bevezette a kari rendezvények havi rendszerességét, mellyel a tanár és diák kapcsolat építésére törekedett. Jótékonysági koncertsorozatokat indított, amellyel lehetőséget adott a hallgatók szerepléséhez és a rászorulók támogatásához. Jelenleg a Ferencvárosi Ádám Jenő zeneiskola furulya és klarinét tanára.


Gratulálunk!

Friss Hírek RSS

Friss hírek

Események

Rendezvénynaptár *