Ijjas_Noemi_n

Operaénekes hallgatónk mutatkozott be a hazai közönségnek

Negyedik alkalommal rendeztek látványos, nagyszabású komolyzenei gálaestet Pakson. A műsor sorozat 2019-ben indult el azzal a céllal, hogy a fiatalokkal sikerüljön megismertetni, megszerettetni a komolyzenét. Évről évre ismert operacsillagokat vonultatnak fel, mellettük pedig a feltörekvő énekesek is megmutathatják tehetségüket.

Idén végzett operaénekes hallgatónk, Ijjas Noémi nagyszabású műsorral mutatkozott be az eseményen, Strauss Denevérjétől Bernstein Candide-jáig több klasszikus műsorszámmal érkezett. Nem csak egyszerűen elénekelte, hanem el is játszotta az egyes dalokat, színészi teljesítményének köszönhetően így aztán az is megérthette, hogy miről szólnak, aki nem értette az idegen nyelven felcsendülő darabokat. Az énekesnő partnere volt a műsorban egy-egy szám erejéig vőlegénye, Süli Tamás, a szegedi színház művésze és Szabó Péter trombitaművész.


A Pitti Katalin-növendék Ijjas Noémi fellépésének egyik csúcspontja a leghíresebb szoprán ária, Mozart Varázsfuvolájából az Éjkirálynő bosszúáriája volt, amit a fiatal énekes olyan könnyedén adott elő, mintha hosszú évek óta járná az operaszínpadokat vele.


A koncert kapcsán készített interjút ide kattintva olvashatják a Tolna Megyei Hírportálon.A XVII. Szegedi Nyári Akadémia gálakoncertjén készült Mozart Varázsfuvolájának dalrészlete ide kattintva meghallgatható Ijjas Noémi előadásában.

Friss Hírek RSS

Friss hírek

2023. március 27.
2023. március 27.

Események

Rendezvénynaptár *