Kiemelt hírek

2022. április 30.

Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre 2022. július 4-9. között a Szegedi Nyári Akadémia, Karunk hagyományos nyári mesterkurzusa, melynek keretében a jelentkezők a Kar neves művésztanárai által vezetett hangszeres és énekes kurzusokon gazdagíthatják szakmai tudásukat.


Az oktatás mellett zenei ismeretterjesztő előadásokon, hangversenyeken és közismert zenei együttesek koncertjén vehetnek részt a jelenlévők.

2022. április 06.

Kimagasló képzőművészeti publikációs tevékenységéért, művészeti írói munkássága elismeréséül Magyarország egyik legrangosabb szakmai elismerését a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Írói Díját vehette át tegnap Dr. Nátyi Róbert az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja.

2022. március 16.

A Szegedért Alapítvány díjait 2022. március 12-én adták át ünnepélyes Díjátadó Gála keretében a Szegedi Nemzeti Színházban.

2022. március 16.

A Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült.

2022. január 17.

Újabb ösztöndíj-lehetőséget hirdet a Szegedi Tudományegyetem a 2022-es felvételi eljárás során. Az SZTE-re első helyen jelentkező és felvételt nyert hallgatók a START Ösztöndíj Plusz-ra pályázhatnak. A nyerteseknek a díjköteles emelt szintű érettségi díját, vagyis 50 ezer forintot térít vissza az intézmény, ezzel támogatva a határon túli, de Magyarországon is érettségiző, illetve újraérettségiző jelentkezőit.

2022. január 11.

English, maybe? Imádsz nyelveket tanulni? Rettegsz a nyelvvizsgától? Szeretnéd megalapozni a jövődet? Mindegy milyen indíttatásból tanulnál, vár az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI)!

2021. november 29.

Az SZTE Start ösztöndíjra azok pályázhattak, akik első helyen jelentkeztek a 2021-es felvételi eljárás során a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyertek. Karunkon Fehér Ilona, Kocsis Márton és Farkas Réka részesült az ösztöndíjban.

Az elnyert ösztöndíjakhoz ezúton is gratulálunk!