SZTE Nyílt Nap és Szülői értekezlet
2023. január 28. 9.00-13.00
József Attila Tanulmányi és Információs Központ
(Szeged, Ady tér 10.)

SZTE Bartók Béla Művészeti Kar nyílt napja: 2022. november 24., csütörtök
(Helyszín: 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 42.)

Válaszd te is az SZTE Bartók Béla Művészeti Kart!

A Szegedi Tudományegyetem Bartok Béla Művészeti Kara az ország egyik legrangosabb felsőfokú zeneművészeti kepzőhelyeként meghatározó szerepet tölt be Szeged és a régió zenei életében. Szakmai feladatait ma is a magyar zeneművészeti oktatás nagy múltra visszatekintő gyakorlata alapján végzi.


szecsodi_ferencAz SZTE BBMK képzési kínálatával, vonzó tanáregyéniségeivel, művészeti programjaival számos hazai és külföldi érdeklődőt vonz. A meglévő Erasmus-kapcsolatok révén a hallgatók számos külföldi egyetemen fejleszthetik szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat a részképzés keretében. A magas színvonalú oktatómunka mellett az intézmény művészeti tevékenysége révén is meghatározó szerepet tölt be Szeged és a régió zenei életében. Visszatérő rendezvényei sorába tartozik a Szegedi Nyári Akadémia, a Nemzetközi Orgonista Találkozó, a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, a számos érdeklődőt vonzó Nemzetközi Simándy József Énekverseny és a Nemzetközi Gitárfesztivál.


A Bartók Béla Művészeti Kar a tehetséggondozás érdekében minden évben több mesterkurzust szervez a hallgatók számára, vezetői neves hazai és külföldi előadóművészek, elismert oktatók. Szintén ezzel a céllal alapította meg a Kar 2014-ben a Szegedi Kortárszenei és Előadóművészeti Szakkollégiumot, mely a hallgatók előadóművészi, zeneszerzői és kutatási tevékenységeit támogatja. A Kar együttesei gyakori résztvevői az Egyetem és Szeged zenei életének, és képviselik a Szegedi Tudományegyetemet itthon és külföldön egyaránt.83513848_3667094403331334_4332590917455183872_n

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *