Válaszd te is az SZTE Bartók Béla Művészeti Kart!

A Szegedi Tudományegyetem Bartok Béla Művészeti Kara az ország egyik legrangosabb felsőfokú zeneművészeti kepzőhelyeként meghatározó szerepet tolt be Szeged es a régió zenei életében. Szakmai feladatait ma is a magyar zeneművészeti oktatás nagy múltra visszatekintő gyakorlata alapján végzi.


szecsodi_ferencAz SZTE BBMK képzési kínálatával, vonzó tanáregyéniségeivel, művészeti programjaival számos hazai és külföldi érdeklődőt vonz. A Karon alapképzésben 20, mesterképzésben 8, zenetanárképzésben 22 és zeneművész tanárképzésben 6 szakirányon folyik az oktatás. A meglévő Erasmus-kapcsolatok révén a hallgatók számos külföldi egyetemen fejleszthetik szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat a részképzés keretében. A magas színvonalú oktatómunka mellett az intézmény művészeti tevékenysége révén is meghatározó szerepet tölt be Szeged és a régió zenei életében. Visszatérő rendezvényei sorába tartozik a Szegedi Nyári Akadémia, a Nemzetközi Orgonista Találkozó, a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, a számos érdeklődőt vonzó Nemzetközi Simándy József Énekverseny és a Nemzetközi Gitárfesztivál.


A Bartók Béla Művészeti Kar a tehetséggondozás érdekében minden évben több mesterkurzust szervez a hallgatók számára, vezetői neves hazai és külföldi előadóművészek, elismert oktatók. Szintén ezzel a céllal alapította meg a Kar 2014-ben a Szegedi Kortárszenei és Előadóművészeti Szakkollégiumot, mely a hallgatók előadóművészi, zeneszerzői és kutatási tevékenységeit támogatja. A Kar együttesei gyakori résztvevői az Egyetem és Szeged zenei életének, és képviselik a Szegedi Tudományegyetemet itthon és külföldön egyaránt.


83513848_3667094403331334_4332590917455183872_n

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *

 • április 7.
  18:00 - 19:00
  Betekintés az ütőhangszerek különleges világába Mucsi Gergő előadásában. Interaktív hangszertörténeti előadás nem csak zenészeknek.
 • április 8.
  14:00 - 18:00
 • április 16. 10:00 - 19. 20:00
  A rendezvény számos színes programmal várja az érdeklődőket: mesterkurzusok, hangversenyek, ifjúsági versenyek kerülnek megrendezésre, az eseményt pedig az előző évekhez hasonlóan egy rendkívül látványos tangó és flamenco gálaest zárja, melynek közreműködői neves világhírű művészek.
 • április 20. 10:00 - 26. 20:00
  Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hagyományos rangos versenyére a világ minden tájáról érkeznek versenyzők, akiknek a megmérettetését az érdeklődők figyelemmel kísérhetik az elő- és középdöntők napján a Szent-Györgyi Albert Agórában, valamint a döntő alkalmával a Szegedi Nemzeti Színházban.
 • április 27.
  19:00 - 20:00
  A szegedi TAMBURO ütőegyüttes önálló estje. Műsorukban megtalálhatók klasszikus, kortárs és tradícionális ütős zenék, népszerű átiratok.