dsc_6123

2021. Megyei Prima Díj

Karunk oktatója, Radványi Mária zongoraművész a Magyar oktatás és köznevelés kategória Megyei Prima Díjazottja lett.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén 16. alkalommal adta át az országos Prima Primissima díj mintájára a megyei Prima díjakat. A kitüntetés célja, hogy a bács-kiskun megyei térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír.


A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategória győztese közül a 3 Prima díjas. Emellett a széles nagyközönség online szavazás útján választhatja ki kedvencét, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lesz. A rangos díjak átadására idén 2021. november 26-án került sor egy nagyszabású Prima díjátadó gála keretein belül.


dsc_5990


AZ IDEI NYERTESEK:


dsc_6232


Csombor Teréz – Magyar Színház és Filmművészet kategória

Dr. Svébis Mihály – Magyar tudomány kategória

Radványi Mária – Magyar oktatás és közművelődés kategória

Prima Közönségdíj: Gereben Lívia magyar válogatott kosárlabdázó – sport kategória

Prima Különdíj: Penge Benge Jazz Band – Magyar zeneművészet kategória


dsc_5994

 

Oktatónk, Radványi Mária zongoraművész tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte, ahol zongoraművészi és zongoratanári diplomát kapott. 1981-ben alapító tagja volt a Kecskeméti Kodály Iskola keretein belül létrehozott zeneművészeti szakközépiskolának. 1990-től Karunkon is tanít zongora főtárgyat.


Diákjai nemzetközi és országos zongoraversenyek díjnyertesei, díjazottjai. Tanulmányaikat többek között a Szegedi Tudományegyetemen (saját osztályában), a jeruzsálemi Rubin Akadémián, a madridi Királyi Zeneakadémián, a Bázeli Zeneakadémián, a Koppenhágai Királyi Konzervatóriumban, illetve a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, folytatták. Végzett diákjai ma a hazai és nemzetközi koncertélet aktív résztvevői, egyetemi oktatók, zeneiskolai tanárok.


Szakmai kapcsolatot épített ki határon túli zenei képzési központokkal, ahol továbbképzéseket, kurzusokat tart. Gyakran vesz részt ifjúsági zenei versenyek zsűrizésében. Tanári pályája mellett rendszeresen szerepel koncerteken. Élethivatásának tekinti a magyar és az európai zenekultúra értékeinek megőrzését, hagyományainak továbbadását.


Az elnyert díjhoz ezúton is szívből gratulálunk, további jó egészséget és sikerekben gazdag munkát kívánunk!


Forrás: https://primadij.hu/