konyvtar1

Szolgáltatásváltozás - Aktuális könyvtárhasználati információk

Az Egyetemi Könyvtár 2020. november 11-étől legalább 30 napig a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárva tart.

2020. november 18-a szerdától az Innovációs és Technológiai Minisztérium külön engedélyével korlátozottan elérhetővé teszik egyes szolgáltatásaikat az SZTE oktatói, dolgozói, doktoranduszai és végzős hallgatói számára.

A kölcsönzésről és a visszavételről bővebben az alábbi cikkben, vagy a könyvtár honlapján tájékozódhatnak.
KÖNYV KÉRÉSE ÉS KÖLCSÖNZÉSE


Az SZTE oktatói, dolgozói, doktoranduszai és végzős hallgatói a kölcsönözni kívánt könyveket, 2020. november 18. reggel 8 órától az online katalógusunk segítségével kérhetik ki. A kéréseket raktári, olvasótermi és különgyűjteményi kölcsönözhető példányokra lehet leadni, otthonról. A katalógusunk használatához itt találnak segítséget. Kérés leadására helyben vagy telefonon nincs lehetőség, csak az előzetesen, online beküldött kéréseket tudjuk teljesíteni. Számos címből több különböző kiadásunk is van, ezért minden esetben figyeljék a példány kiadási évét is!

A kérések teljesítése a leadásától számított 3 órán belül várható, de a katalógus minden esetben tájékoztat a pontos időpontról, amikortól a kért könyvek átvehetők. A kölcsönzésre kért könyvek átvételére csak személyesen lehetséges, a könyvtár Kölcsönző pultjánál, hétköznapokon 8-16 óra között. A főbejáraton keresztül lehet belépni az épületbe, a könyvtári terek a biztonsági kapun belül azonban nem látogathatók. Kérjük, hogy olvasójegyét mindenki hozza magával. Az új kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a kölcsönzési szabályzatunk rendelkezései vonatkoznak. (A kölcsönzésben a helyben olvasható és az éjszakára kölcsönözhető példányok nem vesznek részt.)


VISSZAVÉTEL


A novemberben lejáró példányok kölcsönzési idejét hamarosan egységesen 2021. február 1-éig meg fogjuk hosszabbítani. A lejárati dátumok itt ellenőrizhetők. A korábbi késedelmi díjak megmaradnak, de a bezárás alatt nem növekednek. A kikölcsönzött példányokat az SZTE oktatói, dolgozói, doktoranduszai és végzős hallgatói személyesen is visszahozhatják. A végzős hallgatók kérhetik az abszolutóriumhoz szükséges igazolást, amennyiben nincs könyvtári tartozásuk és nincs kölcsönzött könyv a nevükön. Fogadjuk a postán visszaérkező könyveket, ugyanakkor az automatikusan hosszabbított példányokat nem szükséges visszaküldeni: SZTE Klebelsberg Könyvtár – Kölcsönző. Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.


KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS


Aktuális információk: a szolgáltatás változásai.


INFORMÁCIÓK SZTE OKTATÓK, DOLGOZÓK SZÁMÁRA


A járványhelyzetre való tekintettel biztosítjuk az elektronikus források eléréséhez szükséges jogosultságok távoli megszerzését. Ez kölcsönzésre nem jogosít, ahhoz legalább egy alkalommal személyesen is meg kell erősíteni a beiratkozást. Korábban beiratkozott olvasóinknak teendője ezzel nincsen, lejárt tagság meghosszabbításához írjon e-mailt nevével és kártyaszámával együtt a kolcsonzo@ek.szte.hu e-mail címre. Távoli beiratkozási tudnivalók SZTE dolgozóknak.


Kilépő munkatársak


Az ebben az időszakban kilépő oktatók a távozási lapjuk ügyében első lépésben mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot az illetékes szakreferens kollégával, vagy írjanak a kolcsonzo@ek.szte.hu e-mail címre.


Online források, adatbázisok


INFORMÁCIÓK SZTE HALLGATÓKNAK

A minisztériumi engedély értelmében kizárólag végzős és doktorandusz hallgatók kölcsönözhetnek jelenleg. Részleteit lásd fent. Ugyanakkor a zárva tartásra és a járványhelyzetre való tekintettel ideiglenesen biztosítjuk az elektronikus források eléréséhez szükséges jogosultságok megszerzését. A teljes újranyitást követően ez kölcsönzésre nem jogosít, ahhoz legalább egy alkalommal személyesen is meg kell erősíteni a beiratkozást. Korábban beiratkozott olvasóinknak teendője ezzel nincsen. Távoli beiratkozási tudnivalók SZTE hallgatóknak.

Online források otthonról

A szolgáltatásainkat érintő további változásokért kísérjék figyelemmel a könyvtár honlapját. Amennyiben további kérdéseik merülnének fel, várják leveleiket az info@ek.szte.hu címre. A beérkező levelekre 24 órán belül igyekeznek válaszolni, és a könyvtári chatszolgáltatás is elérhető minden hétköznap 10-14 óra között, ahol élőben válaszolnak a feltett kérdésekre.