Vantus_megemlekezes

Tisztelgés a ZMK-n Vántus István zeneszerző születésének 80. évfordulóján


A Zeneművészeti Kar és a Vántus István Társaság közösen emlékezett november 11-én 19.30-kor Vántus István zeneszerző születésének 80. évfordulójára. Prof. Dr. Tóth Péter a Zeneművészeti Kar dékánja méltatta Szeged város legjelentősebb zeneszerzőjének munkásságát a Kar Fricsay Ferenc Hangversenyterme előtt felállított Vántus szobornál.

Tóth Péter kiemelte: Vántus István közösségteremtő szellemisége erős kohézióval formálta és táplálta a kortárszene országos és a régióban működő zeneszerzési és előadóművészeti gyakorlatát.

Vantus_szobor
A megemlékezésen elhangzott Weöres Sándor: A jövendő költészete című verse, melyet Máthé Beáta a ZMK Magánének Tanszékének hallgatója adott elő
A Vántus István Kortárszenei Napok 1971 óta évente népszerűsíti a napjainkban alkotó zeneszerzők műveit. A Zeneművészeti Karon, és a város több hangversenytermében is, november második hete a napjainkban is alkotó komponisták életművének "szemléjéről" szól. Az évtizedes hagyományokkal bíró fesztivál Magyarország legnagyobb múltú, kizárólag kortárszenével foglalkozó eseménye, melynek alapítója maga Vántus István.


ZMK Tanszéki Iroda

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *