Cziffra György Fesztivál Tehetség - és Életműdíj

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és művészeti vezető kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapították meg a Cziffra György Fesztivál díjait 2017-ben, amelynek célja a pályájuk elején álló tehetségek támogatása, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítmények elismerése mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással.

A Cziffra Fesztivál Díjainak bemutatása:

A Cziffra Fesztivál Tehetség-díja
Évente 2 zeneművésznek ítélhető oda, 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj személyenként bruttó 1.000.000 Ft pénzjutalommal és emlékplakettel jár.

A Cziffra Fesztivál Életműdíja
Évente 2 személynek ítélhető oda, kor megkötés nélkül. Az egyik díjat egy zeneművész, a másikat egy pedagógus, menedzser, vagy kulturális szervező érdemelheti ki. Az Életműdíj személyenként bruttó 500.000 Ft pénzjutalommal és emlékplakettel jár.

A díjazottakat szakmai grémium választja ki a jelölések alapján.

A díjátadó ünnepélyes keretek között zajlik a Cziffra György Fesztivál Gálahangversenyén, 2020. február 23-án 19:30-kor a Zeneakadémia Nagytermében.

A jelölés menete:
Küldje el a management@cziffrafesztival.hu e-mail-címre a jelölt szakmai életrajzát (max. 1500 karakter szóközökkel együtt, ami tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit is), nyomdai minőségű fényképét (min. 300 dpi) és a jelölt e-mail-címét, telefonszámát, pontos születési idejét


A jelöléseket legkésőbb 2020. 01.25-ig a management@cziffrafesztival.hu e-mail-címre kérjük eljuttatni. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítjük.

Eddigi díjazottjaink: 
Tehetség-díj: Kállai Ernő (hegedű), Devich Gergely (gordonka), Ránki Fülöp (zongora), Horti Lilla (ének), Szabó Marcell (zongora), Pusker Júlia (hegedű)
Életműdíj: Vásáry Tamás (zongoraművész), Jakobi László (hangversenyrendező), Ránki Dezső (zongoraművész), Csonka András (kulturális szakember), Jandó Jenő (zongoraművész), Becht Erika (zenepedagógus)

A díjak finanszírozása a Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *