128596516_3793776884008502_2830622123983149028_o

Samodai-Szives Duó online koncertje a Szent-Györgyi Albert Agórában

A Duó online koncertsorozatában 30 perces pillanatkoncertekkel ajándékozza meg a közönséget élménydús, fogyasztható formában. A kortárs ütőhangszeres-trombita kamarazenei műveket modern és kortárs magyar novellákkal egyesítik, így egy komplex koncertélményt nyújtanak közönségbarát és szórakoztató módon. 2020-as koncertjeiket a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában adják. Azonban most kivételesen nem élőben, hanem online, több, kicsit koncertre adaptálva, hogy a képernyők előtt is élvezhető és követhető lehessen. Minden koncertet egy-egy novella fog össze, melyeket Darvasi Áron színművész ad elő a zenészekkel karöltve.

A koncerteket december 22-től minden kedden az Agóra Facebook eseményeiben és Youtube csatornáján követhetik az érdeklődők.

Koncertek időpontjai és műsorai:
December 22. kedd, 18:00: Hősies
Ralf Kleinehanding: Aperitif 13/14 II.
David Jarvis Macbeth és Macdonwald
Howard J. Buss: Incantation

December 29. kedd, 18:00: Borongós
Ralf Kleinehanding: Slow Motion
Ralf Kleinehanding: als wäre nicht gewesen

Január 5. 18:00: Az élet
Dubrovay László: Három tétel trombitára és ütőhangszerekre

Január 12. 18:00: Humor
Camilo Jauregui: Toilettpapercussion
Clarence E. Barber: Rondo
Márkos Albert: Canzoni senza paroli


Közreműködők:
Szives Márton Gábor – ütőhangszerek
Samodai Bence János - trombita
Darvasi Áron – narráció

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány nemcsak több millió forint ösztöndíjjal támogatta a fiatal szegedi tehetségeket, hanem több mint 200 koncertet is szervezett számukra az elmúlt 20 évben. A budapesti Művészetek Palotájában és több szegedi kulturális intézményben is bemutatkozhatnak a fiatal tehetségek, amely fellépések szép élményt jelentenek a zeneszerető közönség számára.

A Samodai-Szives Duó a magyar és világi kortárszenei irodalom trombita-ütőhangszeres oldalát dolgozza fel közérthető, közönségbarát koncertjein. Performanszaikat a Művészetek Palotája, a Sófi Alapítvány, a Vántus Kortárszenei Napok, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar, a potsdami Intersonanzen és a Lynn University eseményei fogadták be. Samodai Bence trombitaművész az SZTE BBMK tanára, Szives Márton ütőhangszeres művész és a békéscsabai Bartók Béla szakgimnázium ütőhangszeres tanszak vezetője. Hozzájuk csatlakozik Darvasi Áron szegedi színművész, mint a novellák és a koncert narrátora.
A Duó koncertjei mellett versenyeken is szerepel. Első helyezést értek el a szerbiai International Music Competition-on kamara-duó szekcióban. Emellett kiemelt minősítést kapott a The North International Music Competition kamara kategóriájában. A Duó szoros együttműködésben van Dubrovay Lászlóval, Kőszeghy Péterrel, Márkos Alberttel és Ralf Kleinehanding-gal, akik ütő-trombita formációra komponáltak darabokat. A formáció nevéhez fűződik Dubrovay László "Három tétel trombitára és ütőhangszerekre" c. művének magyarországi bemutatója. Koncertjeik koncepcióját a fellépők próza-szeretete adta; Repertoárjuk főleg kortárs műveket tartalmaz, melyek programmal vagy történettel rendelkeznek. Így adott az ötlet, hogy koncertjeiken egy saját történettel ölelik körül azokat, mely alkalmazkodik a darabok karakteréhez. Így született meg a „Történet a mesén túl” koncertsorozat Szives Márton ötletéből Samodai Bence fejlesztéseivel.

A rendezvény minden koncertje ingyenes.


A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


Forrás: agoraszeged.hu

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *