*

«||»

A Hónap Oktatója

gyudi_sandor2

„Zeneakadémista egyetemi előkészítést vállal matematikából” - ezt a hirdetést adhatta volna fel a fiatal Gyüdi Sándor, az SZTE matematika-fizika szakos alumnusa. A későbbi Liszt-díjas karmester szegedi egyetemistaként 1978-ban három társával megalakította a kultikussá vált Canticum Kamarakórust, amely 1983-ban a Magyar Televízió nyilvánossága előtt Ki mit tud? vetélkedőt nyert. Gyüdi Sándorral abból az alkalomból beszélgettünk, hogy nemrég megkapta a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA díját.

Büszkeségfal

zongoraverseny_oklevelek
Zongorista hallgatóink kiemelkedő eredményeket értek el a nemzetközi XX. Alma Cornea Ionescu Nemzetközi Zongoraversenyen, melyet május 18-21. között rendeztek Temesváron.

A Hónap Hallgatója

magyar_balint_bk

Hallgatónk, Magyar Bálint trombitatanárnak tanul, de mellette a Hallgatói Önkormányzatnak (HÖK) is a tagja. A zenei életéről, a tanulmányairól és a HÖK-ben végzett feladatairól is kérdeztük.


Hallgatóink mondták rólunk

hallgatoink_mondtak_rolunk

Tanulj Te is magasan képzett oktatóinktól, akik egyben a mentoraid is lesznek, és használd ki a számtalan rendezvényünk nyújtotta fellépési lehetőségeket.


Nálunk nem a versengés és széthúzás a menő, hanem egymás segítése és az összetartás.


Szegeden mindig pörög az élet, számtalan élményben lehet részed, hiszen programok színes kínálatát nyújtja az ide látogatóknak és a helyieknek mind a város, mind pedig Karunk.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

Tanulmányi Hírek

Felkerültek az SZTE Tanárképző Központ honlapjára a 2022. szeptemberétől beiratkozott tanárszakos hallgatókra vonatkozó végleges szabályzatok.


A szabályzatok taglalják mind az osztatlan mind az új típusú osztott részidős mesterképzés (zeneművésztanár) záróvizsga elemeit és az azokra vonatkozó új szabályzásokat.

Kövess minket

Facebook Instagram tiktok YouTube