ketkereken

Gyere két keréken a szegedi egyetemre, és nyerj belépőt a JATE Klubba!

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából kétkerekű kihívást hirdet a Szegedi Tudományegyetem közösségi média oldalain 2023. szeptember 16-tól 22-ig. A kihívást teljesítők között Jate Klub belépőket sorsolnak ki a szervezők.

Tegyél a környezetedért, tegyél az egészségedért – érkezz te is fenntartható eszközzel a szegedi egyetemre!

 

A Tisza-parti universitas szeptember 16 és 22 között, az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap alkalmából hirdeti meg kampányát.

 

A mobilitási hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés kedvező gazdasági hatásaira helyezi a hangsúlyt.

 

Az Autómentes Nap civil kezdeményezésként indult 1997-ben, a francia La Rochelle városából. A következő években már szerte Franciaországban és Olaszországban is tartottak rendezvényeket szeptember 22-én. A cél az volt, hogy felhívják a polgárok figyelmét a környezettudatosságra, hogy az egyre növekvő autós forgalom helyett egyéb közlekedési módokat válasszanak. A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedőket, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek inkább igénybe.

 

A Szegedi Tudományegyetem évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás megismertetésére mind a hallgatók, mind az egyetemi dolgozók körében. Az évek során az intézmény számos olyan lépést tett, melyeknek köszönhetően az SZTE több mint egy évtizede Európa és a világ egyik legzöldebb egyeteme. A fejlesztések között szerepelt többek között elektromos autók beszerzése vagy a kerékpáros mobilitás ösztönzése, kerékpártárolók telepítése, így is támogatva a környezettudatos közlekedést.

 

Mit kell tenned ahhoz, hogy részt vegyél a kihívásban, és belépőt nyerj a Jate Klubba?

 

  • Érkezz a bicajoddal, rollereddel (vagy bármilyen más fenntartható alternatív közlekedési eszközzel) az egyetemre.
  • Készíts egy szelfit/fotót magadról és a fenntartható közlekedési eszközödről egy egyetemi épület előtt.
  • A fotót töltsd fel a közösségi média oldaladra (Facebook, Insta).
  • Jelöld meg rajta a Szegedi Tudományegyetemet.
  • Használd a #ketkerekenazsztere hashtaget.

 

A kampány résztvevői között az Autómentes Napon, szeptember 22-én sorsolunk ki 100 db belépőt a Jate Klubba! További részletekért látogass el a Szegedi Tudományegyetem FB oldalára.

 

SZTEinfo