SZTE Nyílt Nap
2023. november 30. és 2024. január 27.

Válaszd te is az SZTE Bartók Béla Művészeti Kart!

A Szegedi Tudományegyetem Bartok Béla Művészeti Kara az ország egyik legrangosabb felsőfokú zeneművészeti kepzőhelyeként meghatározó szerepet tölt be Szeged és a régió zenei életében. Szakmai feladatait ma is a magyar zeneművészeti oktatás nagy múltra visszatekintő gyakorlata alapján végzi.


szecsodi_ferencAz SZTE BBMK képzési kínálatával, vonzó tanáregyéniségeivel, művészeti programjaival számos hazai és külföldi érdeklődőt vonz. A meglévő Erasmus-kapcsolatok révén a hallgatók számos külföldi egyetemen fejleszthetik szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat a részképzés keretében. A magas színvonalú oktatómunka mellett az intézmény művészeti tevékenysége révén is meghatározó szerepet tölt be Szeged és a régió zenei életében. Visszatérő rendezvényei sorába tartozik a Szegedi Nyári Akadémia, a Nemzetközi Orgonista Találkozó, a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, a számos érdeklődőt vonzó Nemzetközi Simándy József Énekverseny és a Nemzetközi Gitárfesztivál.


A Bartók Béla Művészeti Kar a tehetséggondozás érdekében minden évben több mesterkurzust szervez a hallgatók számára, vezetői neves hazai és külföldi előadóművészek, elismert oktatók. Szintén ezzel a céllal alapította meg a Kar 2014-ben a Szegedi Kortárszenei és Előadóművészeti Szakkollégiumot, mely a hallgatók előadóművészi, zeneszerzői és kutatási tevékenységeit támogatja. A Kar együttesei gyakori résztvevői az Egyetem és Szeged zenei életének, és képviselik a Szegedi Tudományegyetemet itthon és külföldön egyaránt.Felvételi 2024

 

A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara a 2024-es felvételi eljárásban sem számol intézményi pontot (100 többletpontot). A felvétel továbbra is a felvételi gyakorlati vizsgán szerzett teljesítmény alapján történik.


Az előadóművészet alapképzési szak, továbbá a zenetanár osztatlan mesterszak esetében a felvételi összpontszámot a vizsgán kapott pontszám (max. 200 pont) kétszerese adja, melyhez többletpontok nem adódnak.


A zeneművészeti terület nem számol tanulmányi pontot. Az osztatlan szakok esetében a felvételi összpontszámot a gyakorlati vizsga során megszerzett pontszám (maximum 200 pont) kétszerese adja, melyhez többletpontok nem adódnak.


A zeneművésztanári mesterszak szakirányaira jelentkezők esetében a szóbeli szakmai alkalmassági vizsgán maximum 40 pont, az oklevél minősítése alapján maximum 50 pont, előnyben részesítésért pedig legfeljebb 10 többletpont (esélyegyenlőség címen összesen maximum 2 pont, 2. nyelvvizsgáért összesen maximum 8 pont) adható.

83513848_3667094403331334_4332590917455183872_n