Rézfúvós Tanszék

Kedves Leendő Hallgatónk!


Nagyon örülünk, hogy a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán szeretnél tanulni! Jól döntöttél! Ha még nem elsőként jelölted meg az Egyetemünket, elmondjuk, miért érdemes: Ezért az egy lépésedért akár 120.000-, Forint ösztöndíjat is kaphatsz! Részletekért katt ide!


Az első nehéz döntések meghozatalán már túl is vagy, eldöntötted, hogy hol és mit szeretnél tanulni, de a cél eléréséhez még elkerülhetetlen néhány lépés megtétele. Az egyik az érettségi vizsga, a másik pedig a felvételi vizsga sikeres abszolválása. Ez a tájékoztató ez utóbbi lépés megtételében nyújt kapaszkodót.


A mostanra kialakult állapot mindannyiunkat nehéz helyzet elé állít, így az amúgy is különleges felvételi időszak a 2020. évben a megszokottnál is különlegesebb lesz. Olyannyira, hogy személyes találkozás nélkül fog lezajlani.


Ez azt jelenti, hogy az SZTE Bartók Béla Művészeti Karra jelentkező leendő hallgatóktól felvételi gyanánt egységesen egy felvételi anyagot kérünk, melyet 2020. június 8. és 2020. június 28. között kérünk feltölteni - az erre a célra külön kialakítandó és a feltöltés kezdeti dátumán, azaz 2020. június 8-án megnyíló űrlapon - az SZTE Modulo rendszerébe. (A Modulo rendszer az Egyetem ügyintézésre szolgáló platformja, az ehhez való útmutatót a későbbiekben tesszük fel a honlapunkra, illetve küldjük meg nektek.)


A feltöltendő anyaggal kapcsolatos elvárások a következők:

  • A főtárgy felvételiről készült videófelvételt fel kell feltölteniük az Önök által választott tárhelyek valamelyikére (OneDrive, Google Drive, Youtube vagy más, hosszabb tárolást lehetővé tevő felhőtárhelyre). Ezek linkjét kell a Modulo rendszerbe feltölteniük 2020. június 8. és 2020. június 28. között.
  • A linkeket hozzáférhetővé kell tenni és a megosztást legkésőbb 2020. augusztus 31.-ig fenn kell tartani. A feltöltött tartalom nem módosítható ez alatt az időszak alatt.
  • A felvételnek mindennemű technikai beavatkozástól mentesnek kell lennie! Mindennemű utólagos, bármilyen technológiájú szerkesztése, vágása, egyéb utómunkálata mind képben, mind hangban tilos.
  • Alkalomhoz illő öltözetben szerepeljen a felvételen.
  • A felvétel hangminőségét rontó zajokat lehetőleg kerüljék, zárják ki.
  • A felvétel fókuszában a felvételiző legyen, fókuszálva az arca, a kezeire és a hangszerre.
  • Kerüljék a kamerával szembeni fényeket, lehetőleg a felvételiző legyen megvilágítva. Ablak, illetve fényforrás a felvevőeszköz mögött legyen.
  • Az elkészített megosztást minden esetben kérjük a feltöltő által visszaellenőrizni (a felvétel lejátszható-e, nyilvánossá van-e téve)!
  • A felvételi követelményekben megadott tételeket - megszakítás nélkül, a fent leírtak alapján felvéve - külön-külön linken, egyesével kérjük feltölteni a Modulo rendszerbe.

Emellett minden leendő Tanárszakos Hallgatónak a pályaalkalmasság elbírálásának alapjául szolgáló motivációs levelet a felvi.hu-ra kell feltöltenie. A pályaalkalmassági nyilatkozatot tartalmazó fájlt a tkk.nyilatkozat@szte.hu e-mail címre küldjék el.


Rézfúvós tanszék felvételi követelményei:


felveteli_rezfuvos

A Rézfúvós tanszék felvételi követelmények itt letölthetőkTanszékvezető:

 

kecskes_gyorgy01_250x250


Dr. Kecskés György tanszékvezető főiskolai docens (kürt főtárgy)

kecskes.gyorgy[@]zmk.szte.hu
A tanszék oktatói:


Trombita főtárgy:


Boros József főiskolai docens

boros.jozsef[@]zmk.szte.hu


 

Harsona főtárgy:


Vörös József művésztanár

voros.jozsef[@]zmk.szte.hu

 


Tuba főtárgy:


Nagy Zsolt főiskolai docens

nagy.zsolt[@]zmk.szte.huÜtőhangszer főtárgy:


Mucsi Gergő művésztanár

mucsi.gergo[@]zmk.szte.huKoncertfúvós zenekar:


Csikota József adjunktus, mestertanár
csikota.jozsef[@]zmk.szte.hu