*

«||»

A Hónap Oktatója

Pitti_Katalin2

2022. március 15-én a Szegedi Tudományegyetem egykori és jelenlegi polgárait is díjazták: az Egyetemhez kapcsolódó személyek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rangos kitüntetéseket vehettek át. Pitti Katalint, a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett, magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjban részesítették. Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója, Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőt, érdemes művészt, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagját, kitüntetése kapcsán kérdeztük.

Büszkeségfal

Ijjas_Noemi_n

Negyedik alkalommal rendeztek látványos, nagyszabású komolyzenei gálaestet Pakson. A műsor sorozat 2019-ben indult el azzal a céllal, hogy a fiatalokkal sikerüljön megismertetni, megszerettetni a komolyzenét. Évről évre ismert operacsillagokat vonultatnak fel, mellettük pedig a feltörekvő énekesek is megmutathatják tehetségüket.


A Hónap Hallgatója

misak_bence

Az idei az ő éve! Moszkvában kettő, Bécsben egy nemzetközi komolyzenei versenyen lett első. Most saját műveit adja ki, hetedik éve tanít, szabadidejében süt és nagyokat túrázik Simonnal a kutyájával. A Komáromból indult, most Szegeden élő és tanuló Misák Bencét az idáig vezető útról, mestereiről és terveiről faggattuk.