A Tanárképző Központ közleménye a tanítási gyakorlatok teljesítéséről osztatlan és rövid ciklusú tanárszakos hallgatóknak

Ezúton is tájékoztatjuk a hallgatókat, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása és a digitális oktatásra történő zökkenőmentes átállás érdekében Prof. Dr. Rovó László rektor úr 2020. november 11-14-ig rektori (oktatási) szünetet rendelt el.

A Tanárképző Központ felhívja a tanítási gyakorlatot teljesítő hallgatók figyelmét a következőkre:


1. A 2020. november 11-14-ig a tanítási gyakorlatok szünetelnek. Ez alól csak az képez kivételt, ha a hallgató(k) és a vezetőtanár konszenzusos döntése alapján a gyakorlat megtartásra kerül.


2. A 9/2020. (XI.9.) sz. rektori-kancellári körlevél értelmében minden magyar állampolgár hallgató 2020. november 15. napjáig köteles az egyetemi kollégiumi épületből teljes körűen kiköltözni és otthonába hazatérni. Mindazon hallgatók, akik a tanítási gyakorlatukat általános iskolában teljesítik, amennyiben szükséges, a fenti rektori-kancellári körlevélben leírtaknak megfelelően forduljanak az Egyetem rektorához címzett méltányossági kérelemmel az illetékes kollégium vezetőjéhez, annak érdekében, hogy továbbra is a kollégiumban lakhassanak. A kérelemben pontosan meg kell jelölni a gyakorlat helyszínét, a befejezés várható időpontját, valamint a vezetőtanár nevét. Ebben az esetben a kollégiumi ellátásuk az adott időszakra továbbra is biztosított.


3. Ugyanez vonatkozik azokra a hallgatókra, akik a tanórákhoz szükséges kísérleteket, gyakorlatokat nem tudják otthonról bemutatni.


4. A kialakult járványhelyzet nem befolyásolja a csoportos tanítási gyakorlat teljesítését (60 óra/félév, amely magában foglal legalább 30 óra hospitálást, az órák tervezését és előkészítését, valamint legalább 15 óra/foglalkozás megtartását). Az egyéni tanítási gyakorlatok esetében, amennyiben a járványügyi helyzet szükségessé teszi, a kötelező óraszám 80%-ának teljesítése után a fennmaradó 20% a vezetőtanárral folytatott
konzultációt követően digitális tananyagok kidolgozásával is teljesíthető.


5. A gyakorlat értékeléséről szóló dokumentumokat digitális formában kell megküldeni csoportos gyakorlat esetében 2020. december 15-ig, egyéni gyakorlat esetében végzős hallgatónak 2020. december 15-ig, nem végzős hallgatóknak 2021. január 25-ig.


A közlemény szövege pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *