samodai-dobisz

Samodai Bence János és Dóbisz Áron koncertsorozata New Yorkban folytatódik

New Yorkban folytatja a magyar kortárs zene népszerűsítését Samodai Bence János és Dóbisz Áron.

Az orgona-trombita duó nemzetközi hangversenysorozata Róma és Campobasso után New Yorkban és Stamfordon folytatódik. Küldetésük, a magyar kortárs zene nemzetközi bemutatása olyan neves helyszíneken valósul meg mint a New York-i Liszt Intézet, a First Presbyterian Church of Stamford, New Brunswick-i Hungarian Reformed Church. A hangversenyek mellett a magyar kortárs Orgona-Trombita repertoár fejlődéséről tart előadást Samodai Bence János a Pécsi Tudományegyetem utazó nagyköveteként és kutatójaként az American Organ Association konferenciáján. A repertoár neves hazai zeneszerzők műveire épít, melyek közül több ősbemutatóként először fog felcsendülni. Dubrovay László, Dobszay-Meskó Ilona, Tóth Péter, Magda Dávid, Nagy István és Karosi Bálint kompozíciói lesznek bemutatva. A Duó nemzetközi hangversenysorozata ősszel Lengyelországban folytatódik.


A koncertsorozat állomásai a következő neves helyszíneken lesznek hallhatók:


New York-i Liszt Intézethttps://culture.hu/us/new-york/events/hungarian-emerging-artists-concert-series-4


First Presbyterian Church of Stamfordhttps://culture.hu/us/new-york/events/classical-music-recital---aron-dobisz-organ-and-bence-janos-samodai-trumpet


Hungarian Reformed Church, New Brunswickhttps://culture.hu/us/new-york/events/hungarian-organist-aron-dobisz-in-recital


A Duóról


Dóbisz Áron és Samodai Bence János 2019 óta járják a világot együtt, állandó orgona-trombita duóként. Koncertjeik során olyan neves helyszíneken léptek fel, mint a szegedi Dóm, a temesvári Milleniumi Katedrális, a molfettai Madonna dei Martini bazilika, a mestrei Chiesa di Santa Rita, a római Il Gesu és a torontói St. James Katedrális.
A duó legújabb albuma, a Bornemissza Péter díjas "Bach, Vivaldi, Torelli, Martini, Purcell" CD elérhető a legnagyobb zenemegosztó portálokon, illetve fizikai formában is.
Tevékenységünket a Nemzeti Kulturális Alap, a Szegedért Alapítvány, Szeged Város Önkormányzata, a New York-i Liszt Intézet, a Pécsi Tudományegyetem és Szeged város önkormányzata támogatja.