samodai-szives_duo_lemez

Megjelent a Samodai-Szives Duó legújabb lemeze Duos And Solos For Four címmel

A Dubrovay László trombita és ütő kamara műveit rögzítő album egyedülálló felvétel, hiszen több olyan mű is szerepel rajta, amit a Duó vett fel először. Közreműködő művész a lemezen karunk másik oktatója Klebniczki György is. Az album -melyet az Inexhaustible Editions adott ki-, megjelenése óta kivívta a kritikusok elismerését, illetve a londoni Resonance, a pozsonyi RTV és a budapesti Bartók Rádió is műsorra tűzte.

Az új lemez online is elérhető az alábbi linken:

https://samodai-szivesduo.hearnow.com/lászló-dubrovay-duos-and-solos-for-four


A Parlando zenepedagógiai folyóiratban olvasható recenzió Fittler Katalin tollából:

https://www.parlando.hu/2023/2023-5/Fittler_Katalin-Dubrovay.htmA Szives Márton–Samodai Bence Duó egykori hallgatóinkból kovácsolódott össze 2017-ben a floridai Lynn University-n tartott sikeres vendégszereplésük alkalmával. Samodai Bence 2020-tól Karunk Rézfúvós Tanszékének művésztanára. Azóta több versenyen, előadáson és koncerten szerepeltek, valamint külföldi és hazai koncerteken és versenyeken népszerűsítik repertoárjukat, amit minél élménydúsabban szeretnek előadni.

Klebniczki György 2006 óta Karunk korrepetitora, Zongora Tanszékünk adjunktusa. 2014 óta 15 hanglemezen hallható a zongorajátéka. Mint zeneszerző, hét kötete jelent meg fuvolára-, fagottra-, és hegedűre komponált, ifjúságnak szánt darabokból.