szte_1170_411

Makovecz hallgatói mobilitási program 2023/2024

A Sapientia EMTE értesítette Makovecz partnerintézményeit, hogy kiírásra került a 2023/2024-as tanévre vonatkozó Makovecz hallgatói mobilitási program.

A 2023/2024-es program keretében szeretettel fogadják a partner intézményeik hallgatóit is egy féléves (5 hónap) és 1 hónapos részképzésre, illetve rövidebb időszakra szóló tanulmányi útra, beleértve a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit is.


A Sapientia EMTE keretében működő tanulmányi programokról szóló információk elérhetők az Egyetem, illetve a karok honlapján (http://www.sapientia.ro).


Az 1, illetve 5 hónapos mobilitás esetén havi 150.000 Ft ösztöndíj támogatást biztosítanak a hallgatóknak, ami a mobilitás költségeit hivatott fedezni, ide értve az utazási, a szállás, a kötelező egészségügyi biztosítási stb. díjakat és a megélhetési költségeket. A beérkező hallgatóknak lehetőség szerint kollégiumi szállást biztosítanak, előzetes egyeztetés alapján.


Rövidebb időszakra szóló tanulmányi utak esetében a hallgatók napi 3500 Ft/fő ösztöndíjban részesülnek (étkezési, biztosítási és egyéb fenntartási költségek fedezésére), és az egyetem téríti az utazási és szállás költségeket. Egyhetes tanulmányút esetében a hallgatók hetente 50.000 Ft ösztöndíjban részesülnek, amennyiben egyénileg térítik szállás és utazási költségeiket.


A támogatott pályázatokat 2023. november 27-ig kérjük megküldeni az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda részére email-ben a peto.agnes@szte.hu címre.


A pályázati felhívás az NMI honlapján is közzétételre került: http://www2.u-szeged.hu/kulugy/


Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *