Bezár

Hírarchívum

65_hun_cup_29
Magyar Kupa ezüstérmes a Naturtex-SZTE-Szedeák

Magyar Kupa ezüstérmes a Naturtex-SZTE-Szedeák

2022. április 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül többen is a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázói. A klub óriási bravúrt ért el azzal, hogy története során először játszhatott a Magyar Kupáért. Kerpel-Fronius Balázsék a fináléban a Szolnoki Olajbányásszal találkoztak és bár kikaptak, így is minden idők legjobb eredményét érték el azzal, hogy ezüstérmet szereztek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Debrecen adott otthont a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcas döntőjének, amelynek legnagyobb meglepetését a Naturtex-SZTE-Szedeák okozta. Rögtön az első mérkőzésen a címvédő Falco KC Szombathely ellen tudtak győzni Simándi Árpád tanítványai 78:74-re, így az elődöntőbe jutottak és biztossá vált, hogy éremért vívhatják majd az utolsó meccsüket.


Azt, hogy ez az érem az arany vagy a bronz lesz, az elődöntő eredménye határozta meg, amelyben ismét egy jóval esélyesebbnek tartott együttes, az Alba Fehérvár volt az ellenfél. A győzelem és a fináléban való részvétel joga azonban ezúttal is a szegedieké lett, hiszen 77:67 arányban nyertek. A csapat, amelynek egyik névadó szponzora a Szegedi Tudományegyetem, a debreceni Főnix Arénában a klub történetének első Magyar Kupa döntőjét játszotta, a Szolnoki Olajbányász ellen. A Szegedi Tudományegyetemet Balogh Szilárd, Keller Iván, Kerpel-Fronius Balázs, Polányi Kristóf és Tráser Nándor képviseli az élvonalban szereplő együttesben.


Az utolsó mérkőzés első negyedében 10 ponttal szerzett többet az Olajbányász (16-26), a nagyszünetre pedig már 17 pontos előnnyel mehetett a szolnoki csapat (35-52). A különbség a találkozó második felében sem csökkent, a harmadik negyed végén 54:80 állt az eredményjelzőn, a végén pedig 72:100.


Ezzel a Naturtex-SZTE-Szedeák, a férfi Magyar Kupa sorozat ezüstérmese lett, ami minden idők legjobb szegedi eredménye.


Gratulálunk a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak és a teljes Naturtex-SZTE-Szedeák csapatának a kiemelkedő sikerhez!



SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó MKOSZ-Girgász Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek