Pályázatok

2024. február 06.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája


egyetemi zenei versenyt

 

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

2024. január 30.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet 2024. évre KLEBELSBERG KUNO-ÖSZTÖNDÍJRA.

2024. január 19.

Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a 35 év alatti zeneszerzők és zenetudósok pályakezdését, és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

2024. január 12.

Az SZTE Karrieriroda 2024-ben is meghirdeti az Alternatív Gyakornoki Programot.

2024. január 12.

Fischer Annie-ról, a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj 30 év alatti, hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget.

2023. november 24.

Az Országgyűlés elnöke, az európai uniós ügyekért felelős miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által meghirdetésre került a „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" című pályázati felhívás.

2023. november 22.

A Miniszterelnök általános helyettese, mint a Kormány nemzetpolitikáért felelős tagja, a nemzetpolitikai tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási ösztöndíjakról szóló 234/2019. (X. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 3. § a) pontja alapján a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program keretében pályázatot hirdet az alábbiak szerint:

2023. november 07.

A Sapientia EMTE értesítette Makovecz partnerintézményeit, hogy kiírásra került a 2023/2024-as tanévre vonatkozó Makovecz hallgatói mobilitási program.

2023. október 20.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja első lépéseként várja a Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését.

2023. október 12.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

2023. október 11.

A HÖOK A HALLGATÓKÉRT ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATOT HIRDET A FORINYÁK GÉZA ÖSZTÖNDÍJRA.


Az ösztöndíjjal olyan szociálisan rászoruló hallgatókat támogatnak, akik az egyetemi környezetükben átlagon felüli közösségi tevékenységet végeznek.

2023. október 05.

Október 27-ig várja a Cziffra Fesztivál fiatal művészek ötleteit Innovatív Zenei Projekt-díj néven, a nyertes terv 2024-ben a Cziffra Fesztivál keretein belül meg is valósul.

2023. szeptember 26.

A Miniszterelnökség meghirdette a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (a továbbiakban: MKÖ) 2024. évi pályázati lehetőségét mindazon fiatalok számára, akik a közigazgatásban képzelik el jövőjüket.


A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni az mkoprogram.hu weboldalon. Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet.

2023. szeptember 26.

A Tudományos Diákköri Konferencia a tehetséggondozás legfontosabb, legjelentősebb formája a hazai felsőoktatásban, a minőségi értelmiségi képzés kiemelt területe. Célja, hogy a tehetséges hallgatók a képességeiknek megfelelően készülhessenek fel életpályájukra, megismerjék a tudományos kutatómunka és művészi tevékenység alapjait, módszereit, bekapcsolódjanak egy-egy tudományterület kutatásaiba, illetve a művészeti életbe.


A Tudományos Diákköri Konferenciára nevezhet az SZTE BBMK minden hallgatója, aki a megadott határidőig benyújt egy konzulens útmutatásával készült tudományos dolgozatot.

2023. szeptember 20.
2023. szeptember 18.

2024. február 16-18. között a Müpa tizenhatodik alkalommal rendezi meg a régió egyik legjelentősebb jazztehetségbörzéjét, a Jazz Showcase-t.

2023. augusztus 01.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája Egyetemi Zenei, Vers- és Prózamondó, Gyermekvers és Mesepályázatot hirdet az egyetem nappali tagozatos és PhD-hallgatói számára.

2023. július 28.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia képzőművészeti alapítvány díjának elnyerésére Néhai Katona Kiss Ferenc nyug. műszaki egyetemi tanársegéd, középiskolai rajztanár, festőművész, feleségével néhai Túri Júlia tanítónővel közösen képzőművészeti alapítványt hozott létre 1.500.000,- Ft-os tőkével, 45 éven aluli festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Az alapítvány ösztöndíját, 250.000,- Ft-ot - azaz kettőszázötvenezer Ft-ot – a Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni. Az alapítványt Szentes Város Önkormányzata különdíjjal támogatja.
2023. július 18.

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek.hu meghirdeti a Dura-Kuti diplomamunka-pályázat 2023-at.

2023. július 06.

Az Aranybulla kibocsátásának 800 éves évfordulója alkalomból az Országgyűlés tavaly megalkotta a 2022. évi XLVI. törvényt az 1222. évi Aranybulla jelentőségéről és az Aranybulla napjáról, melyet április 24-re tűzött ki. Az emléknap méltó megünnepléséhez az Országgyűlés elnöke a felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt pályázattal kíván évről évre hozzájárulni, melynek témáját mindig történelmünk egy-egy kiemelkedő dokumentuma adja.

2023. június 20.

Várják azokat a diákokat, akik szeretnek fejlődni, tanulni, szeretnének minél többet kihozni a tanulmányaikból és kiváló hazai és nemzetközi oktatóktól, mentoroktól tanulnának. Mindezt úgy, hogy egy összetartó, motiváló közösséghez tartoznak.

2023. május 30.

Pályázók köre


A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 2016. július 1-jétől hatályos módosítása szerint az ösztöndíj neve nemzeti felsőoktatási ösztöndíj.


2023. május 18.

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

2023. május 18.
2023. április 24.

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

2023. április 20.
Az UNESCO közzétette a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés harmadik pályázati felhívását.

A jelentkezés határideje: 2023. május 31.
2023. április 18.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését, akik:

2023. április 17.

Az új pályázati konstrukciók (PD_23, FK_23, K_23, és SNN_23 kutatási témapályázatok – OTKA pályázatok) felhívásai az alábbi honlapon érhetőek el (felhívások főbb jellemzői, beadási határidők stb.): http://nkfih.gov.hu/palyazoknak/palyazatok/aktualis-felhivasok

2023. április 06.
2023. március 29.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *