alma_weekend_kiemelt_nagy

Jubilált az Alma Mater Weekend

Az év egyik legsokoldalúbb rendezvénye az SZTE öregdiák szervezetének életében az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap. A tizedik alkalommal megrendezett programnak 2015. június 20-án az SZTE Sportközpont adott otthont.

A 2005 óta nagy sikerrel megrendezett Weekend a jubileum alkalmával talán még az eddigieknél is színesebb programkínálattal várta az egyetem polgárait, mindemellett pedig idén is alkalmat teremtett a kapcsolatok ápolására, a régi ismeretségek újraélesztésére.

 


Megannyi sportolási lehetőség


Folyamatosan érkeztek június 20-án a Hattyas sorra a sportolni és kikapcsolódni vágyó Alma Mater tagok, és családjaik. Akik a mozgást részesítették előnyben, olyan sportokat próbálhattak ki, mint a TRX Bootcamp Pünkösti Gáborral, a szalogos rögbi, a flag football és az aerobic az SZTE EHÖK SE munkatársaival. Pfeffer Árpád Crosstrainiggel, Korom Zsuzsa, a Vízililiom Fitnesz gyógytornásza pedig gerinctornával várta az érdeklődőket. A programban gyerekeknek szóló játékos csapatversenyek, kispályás labdarúgás, streetball, tenisz, asztali tenisz, falmászás, lengőteke, íjászat és kondicionálás is szerepelt az SZTE Sportközpont munkatársainak jóvoltából.

 

ALMA_Mater_weekend_2015._junius_20
Jubilált az Alma Mater Weekend - GALÉRIA


Kézműves foglalkozás, kísérletek és táncbemutató


Akiket elsősorban a családi programok érdekeltek, kézműveskedhettek az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központtal és az SZTE Karrier Irodával, készíthettek montázst az SZTE Klebelsberg Könyvtár munkatársaival. Részt vehettek az Interaktív Természetismereti Tudástár izgalmas kísérleteiben vagy a Podium Absurdum zsonglőrök játszóházának programjain, de megcsodálhatták az SZTE Mérnöki Kar pneumobilját vagy felülhettek a CityBike által kihozott biciklikre is. A nap folyamán az érdeklődők megtekinthették a Phoenix Fitness Fit-Kid formáció, a Bharatanatyam dél-indiai klasszikus tánccsoport, Rostás Viktória és tanítványai Hawaii Hula, majd az EHÖK SE Cheerleader csapatának bemutatóját. Megismerhették a Csibész Kutyasuli intelligens „növendékeit” is, mielőtt még leültek volna KATANDI arcfestős, vagy a Karrier Iroda csillámtetoválós standjához.



Kari pörköltfőző verseny


Aki részt vett a programokon, joggal éhezett meg ebédidőre, amikor mindenkit pörkölttel vártak a Sportközpont tűzgyújtó helyén, a III. Kari Pörköltfőző verseny központi bográcsánál. A nap folyamán az egyetem karai és egységei alkotta csapatok izgatottan adagolták a hozzávalókat a versenyre bocsátott pörköltek alapjaihoz és készítették tűzön a finom falatokat a felsorakozott bográcsokban. A karok és egyetemi egységek főzési szaktudását háromtagú zsűri pontozta. Martinek Tamás a Szegedi Tudományegyetem közkapcsolati rektorhelyettesének elnöklete mellett Szporny Diána, az EPAM Systems munkatársa és Bolgár Zsolt, az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. ügyvezetője kóstolták a remekműveket. Az „Aranyfakanál” címet a VUK-EGÉR - ÁOK-s dolgozói csapat a Központi Műtőből nyerte, csapatkapitányuk Ifj, Szeri László. „Ezüstfakanál” címet szerzett a HSZI csapata, Fülei Gábor vezetésével, míg a „Bronzfakanál” címet a GTK csapata vehette át, csapatkapitány Dr. Sallai Miklós. Különdíjban részesült a ZMK csapata Tóth Péter, dékán vezetésével és a „Bölcsek”, a BTK Tanulmányi Osztályának csapata Kothencz Mihály vezetésével.

 


Értékelték a rajzpályázat munkáit


A délelőtti program kavalkádot és a pörköltfőző versenyt a „Kaland a Kalandparkban” Rajzpályázat és a Sportközpont munkatársai által koordinált „Játékos csapatversenyek” eredményhirdetése követte, ahol a legügyesebben helytállt gyerekek vehették át a felajánlott nyereményeket. A „Kaland a Kalandparkban” Rajzpályázat munkáit Szabó András, festő és grafikusművész vezetésével bírálták. Aprónép kategóriában Rácz Bonifác, óvodások korcsoportban Szarvas Laura: Lecsúsznék a drótkötélpályán, Bácsi Janka: Trambulinoznék, Vopaleczky Patrícia: Trambulinoznék, Végh Katalin: Ugrálóváraznék, Domokos Márton: Trambulinoznék és Ocskó Ádám alkotását díjazták. Az alsósok közül Ábrahám Emma, Laczkó Zsófia, Keresztúri Maja, Ábel Amina, Kószó Lilla és Márkucz Márk részesült elismerésben. A felső tagozatosok kategóriájában Tóth Veronika Mirana és Tóth Barbara Zorica alkotását díjazták. A játékos csapatversenyek pontos eredményei hamarosan.

 

A rendezvény nem ért véget szombat délután, hiszen a kikapcsolódni vágyó Alma Mater Tagok június 21.-én, vasárnap délután két családi filmet is kedvezményes áron tekinthettek meg a Belvárosi Moziban.

 

SZTEinfo –SZTE Alma Mater

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *