Információk és letölthető űrlapok végzős hallgatók részére 2019/2020

Információ a főtárgy- és záróvizsgafelvételek elkészítéséhez - 2019/2020 II. félév
2020. május 06.
Záróvizsga beosztás és diplomakoncert követelmények változása - 2019/20 II. félév
2020. április 28.
Teendők, útmutatók, űrlapok
2020. április 20.
2019. május 21.

Osztatlan tanárszakos hallgatók:

 

A 8/2013. (I. 30.) EMMI-rendelet 5. pontjában szereplő nyelvvizsga-előírás az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hivatalos nyelveiből vagy romani, illetve lovári (cigány) vagy beás (cigány) nyelvből legalább egy, államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél meglétét írja elő a diplomaszerzés egyik feltételeként az összes osztatlan tanárszakon.

Pontosan mely nyelvekről van szó?

Az Európai Uniónak jelenleg 24 hivatalos nyelve van. Ezek a következők: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák és szlovén.

Az ENSZ-nek 5 hivatalos nyelve van: a kínai, francia, orosz, angol és spanyol, azaz az előbbi 24 nyelvhez még a kínai és az orosz hozzáadódik. Ezekhez társul még a romani, a lovári és a beás.

 

Előadó-művészet alapképzési szakos hallgatók:

 

Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.