Információk és letölthető űrlapok végzős hallgatók részére 2020/2021

Teendők, útmutatók, űrlapok
2021. március 30.
2021. március 29.

A BBMK Zeneelmélet Tanszék javasolt ének-zene tanár; zeneismeret tanár szakdolgozat témái a 2020/21-es tanévtől.

2019. május 21.

Osztatlan tanárszakos hallgatók:

 

A 8/2013. (I. 30.) EMMI-rendelet 5. pontjában szereplő nyelvvizsga-előírás az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hivatalos nyelveiből vagy romani, illetve lovári (cigány) vagy beás (cigány) nyelvből legalább egy, államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél meglétét írja elő a diplomaszerzés egyik feltételeként az összes osztatlan tanárszakon.

Pontosan mely nyelvekről van szó?

Az Európai Uniónak jelenleg 24 hivatalos nyelve van. Ezek a következők: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák és szlovén.

Az ENSZ-nek 5 hivatalos nyelve van: a kínai, francia, orosz, angol és spanyol, azaz az előbbi 24 nyelvhez még a kínai és az orosz hozzáadódik. Ezekhez társul még a romani, a lovári és a beás.

 

Előadó-művészet alapképzési szakos hallgatók:

 

Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.