filharmonia_ifjusagi_probajatek

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ifjúsági koncertet hirdet előadók válogatására

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. - Magyarország nagy múltú, professzionális komolyzenei koncert- és fesztiválszervező társasága - válogatást hirdet szóló zenei előadóművészek és 2-9 fős kamaracsoportok számára. A válogatást követően a szakmai zsűri által kiválasztott művészeknek lehetőségeinkhez mérten fellépést kínálunk a Társaság ifjúsági hangverseny-sorozatában.

A felhívás célja:


A Filharmónia Magyarország évente átlagosan 1100 ifjúsági koncertet szervez az ország több mint 200 településén, ezáltal többszázezer diáknak szeretnénk elérhetővé tenni az élőzene élményszerű, testközeli megismerését, ezzel pedig hosszútávon a felnövekvő generációk befogadóvá nevelését kívánjuk elősegíteni.


Interaktív, moderált koncertjeink fő célja, hogy a moderátor ne csak egyszerűen bevonja a gyerekeket az előadásba, hanem az általa elmesélt történetekkel hozzásegítse őket a koncert során megismert művek és információk összefüggéseiben való megértéséhez.


Koncertjeinken neves előadók lépnek fel rendszeresen, de fontos számunkra a megújulás, a fiatalság újszerű megszólítása, az új generációkkal való közös hang megtalálása zenében és moderációban egyaránt.


Célunk, hogy társaságunk 60 éves múltra visszatekintő zenei neveléssel kapcsolatos koncepcióját a modern koncertpedagógia elveire építve megújítsunk és koncertjeinket további előadók bevonásával színesebbé tegyük.


A jelentkezés mellékletei:


- egy 40 perces ifjúsági műsor tervezete (műsor címe, célcsoport korosztálya, elhangzó művek, előadói apparátus, átvezető szövegek vázlatos leírása, technikai igények)


- a művész/együttes rövid szöveges bemutatása


- 5-10 perces videó- vagy hangfelvétel (Youtube vagy felhő szolgáltatás link), mely nem csak zenei részeket tartalmaz, hanem betekintést enged a moderációba is.


Elvárások a műsorral, fellépőkkel kapcsolatban:


- pedagógiában jártas moderátor (végzettség nem szükséges)


- a célcsoport életkorának megfelelő, annak érdeklődési köréhez kötődő műsor, melyben a moderátor oktató-nevelő célzattal ismerteti az előadással kapcsolatos információkat


- kreatív, nyitott művészi szellemiségű, az ifjúság iránt elkötelezett művész/együttes


- az előadás szerves része kell, hogy legyen a megszólaló hangszerek bemutatása


- a műsorban elhangzó művek stílusa: komolyzene, népzene, jazz és ragtime vagy ezek keveréke, de akár a könnyűzene azon irányzatai is, mely komolyzenei alapokra épül és megmutatja annak értékeit.


- előnyt jelent a kotta nélküli előadásmód és a változatos színpadkép (statikus felállás mellőzése)


 


Meghallgatás helyszíne és időpontja:


- Budapest, Nádor-terem, Vakok Iskolája (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.)


- 2022. március 22. kedd 9.00-20.00 óra között (beosztás szerint)


- 2022. március 23. szerda 9.00- 20.00 között (beosztás szerint)Meghallgatások menete:


- jelentkezőnként 15 perc áll rendelkezésre egy rövid bemutató előadás megtartására


- a bemutató előadást követően a szakmai zsűri röviden értékeli a látottakat és a kérdésekről konzultál az előadókkal


- a meghallgatások pontos beosztása a jelentkezések száma alapján fog kialakulni, melyet

2022. március 18-ig 16 óráig megküldünk az érintettek részére


- nagy számú jelentkező esetén - a jelentkezéshez csatolt mellékletek segítségével - előválogatót tartunk és ennek eredménye alapján kerülnek meghívásra az előadók


Amit kínálunk:


- 10-15 ifjúsági hangversenyen való fellépési lehetőség (elsősorban az együttes székhelyével megegyező és szomszédos megyékben, átlag 3 koncert/nap ütemezésben)


- honorárium megegyezés alapján


- a felmerülő úti- és szállásköltségek térítése


- hosszútávú együttműködés lehetősége, rendszeres felkérésekkel


- egyedi esetekben fellépési lehetőség a Filharmónia Magyarország egyéb rendezvényein (pl. felnőtt bérletes hangversenyek, családi koncertsorozatok, fesztiválok)


Jelentkezési határidő:


A jelentkezéseiket kérjük, legkésőbb 2022. március 15-én 12 óráig küldjék el a kért mellékletekkel együtt az zsanett.jenei@filharmonia.hu címre, a következő tárgymegjelöléssel: „Ifjúsági próbajáték”

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *