Ösztöndíjprogramok

A Mexikói Külügyminisztérium kiírta a külföldi állampolgárok számára biztosított mexikói kiválósági ösztöndíjjal kapcsolatos felhívását, amelyre magyar állampolgárok is pályázhatnak.

A pályázat beadási határideje 2022. július 24., további részleteket az alábbi (spanyol nyelvű) honlapon találhatnak az érdeklődők:

 

https://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785

A DAAD és a Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2023-2024-es évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2023-2024-as tanévre az Egyesült Államokba.

A Laura Bassi-ösztöndíjat az Editing Press hozta létre azzal a céllal, hogy szerkesztői segítséget nyújtson azoknak a posztgraduálisoknak és pályakezdő akadémikusoknak, akiknek kutatása a tudományterületükön belül tág értelemben elhanyagolt tanulmányi témákra összpontosít.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság posztgraduális hallgatóknak, oktatóknak és kutatóknak hirdet ösztöndíj lehetőséget a 2023-2024-es tanévre. Az ösztöndíjakról a Szegedi Tudományegyetemen Dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója tart előadást 2022. március 1-én, 14:00 órai kezdettel a Rektori Hivatalában a földszint 5-ös teremben.


A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg posztgraduális hallgatók, oktatók és kutatók számára a 2023-2024-es tanévre szóló ösztöndíjait.


A NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (Supreme Allied Command Transformation-SACT) gyakornoki programot hirdet a szövetséges tagországok felsőoktatásban tanuló egyetemistáinak számára.

A Bécsi Egyetem és az ELTE közös Osztrák-Magyar Nyári Egyetemet szervez magyar, ill. osztrák egyetemi és főiskolai hallgatóknak, nyelvtanulás céljából. Idén 29. alkalommal szervezik meg a kurzust, ezúttal online formában.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg posztgraduális hallgatók, oktatók és kutatók számára a 2022/2023-as tanévre szóló ösztöndíjait.

Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik legkésőbb 2021. július 31-ig megszerzett felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni.

A Magyarországi Japán Nagykövetség 2021. január 28-án online szemináriumot rendez azok számára, akik Japánban szeretnének tanulni. A szeminárium első felében bemutatják a Magyarországról megpályázható japán állami ösztöndíjprogramokat, melyet korábbi ösztöndíjasok beszámolóival egészítettek ki.
A program második felében Magyarországon működő japán cégek mutatkoznak be, mellyel egy kis kitekintést szeretnének nyújtani azok számára, akik a japán ösztöndíj alatt szerzett tapasztalatokat a későbbiekben itthon kamatoztatnák.
A résztvevők értékes történeteket hallhatnak korábbi ösztöndíjasoktól és japán cégek képviselőitől, akiktől közvetlenül kérdezhetnek is.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.

Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven.

Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven.

Magyar hallgatóknak, diplomásoknak, kutatóknak valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak is kínál németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD).

DUO-Thailand Fellowship Programme aims to enhance a balanced mobility of students between Thailand and 30 ASEM member states in Europe1 by supporting paired-based and two-way exchanges. In this respect, the programme requires that a PAIR of students (one from Thai University and another from European University) be exchanged in the framework of cooperative project/cooperation between higher education institutions in Thailand and in 30 ASEM member states in Europe.
Application period is from 10 July to 8 October 2020.

A Fulbright Bizottság az idén három kategóriában hirdet ösztöndíjakat a 2021-2022-es tanévre az Egyesült Államokba.

Tájékoztató előadás időpontja: 2020. március 4. szerda, 14:00
Helyszín: SZTE Rektori Hivatal 5. terem

A Magyarországi Francia Nagykövetség a 2020-2021-es tanévben ismét ösztöndíjprogramot indít azon magyar egyetemi hallgatók és kutatók számára, akik mester, doktori fokozatú tanulmányokat vagy kutatási munkát szeretnének folytatni Franciaországban.

Az ösztöndíjprogramra való jelentkezések leadási határideje 2020. február 28.

Friss Hírek RSS

Események

Rendezvénynaptár *