otletverseny

Ötletverseny felhívás - Zöldítsük együtt az Európa Bajnokságot!

Ötletversenyt hirdetünk a fenntarthatóság iránt érdeklődő diákok, egyetemisták, fiatal munkavállalók, innovátorok részére. Olyan innovatív projektjavaslatokat várunk tőletek, amelyek segíthetnek csökkenteni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, valamint kísérőrendezvényeinek karbonlábnyomát.

Nem a levegőbe, inkább a levegőért beszélünk: a legjobb ötletet ugyanis a végén közösen meg is valósítjuk!

MIBEN GONDOLKODJATOK?

  • Olyan kezdeményezésekben vagy üzletimodell innovációkban, amelyek segítenek zöldíteni Magyarország történetének első férfi kézilabda Európa-bajnokságát és a köré épülő fesztivált.
  • Olyan megoldásokban, amelyek a fesztivál és az Európa-bajnokság alatt keletkező hulladékok csökkentésében vagy felhasználásában segítenek.
  • Olyan ötletekben, amelyek a catering eszközök logisztikai rendszerének hatékony és innovatív használatát segítik. Ezek lehetnek szolgáltatás- vagy termékinnovációk.
  • Olyan projektekben, amelyek csökkentik a fesztivál energiafogyasztását.
  • Környezettudatos szemléletformáló projektekben.

KIKRE SZÁMÍTUNK?

Olyan 2-5 fős, középiskolásokból, főiskolásokból, egyetemistákból, fiatal munkavállalókból és innovátorokból álló csapatok jelentkezését várjuk, akiknek olyan ötletük van, amely segíthet a torna zöldítésében, és ezt az ötletet szeretnék is megvalósítani.

Nem feltétel, hogy szakirányú intézmény tanulói vagy hallgatói legyenek a csapatok tagjai, a pályázat mindenki számára nyitott.

IDEATION WORKSHOP

Még nincs ötleted, vagy van, de nem forrott ki teljesen? Esetleg csapattársakat keresel?

Online ötletbörzét szervezünk március 10-én, 17 órától, egy szakmai workshop keretében. Az eseményen megtudhatjátok, melyek a legnagyobb kihívások egy sportesemény zöldítésekor és szervezésekor, inspirációkat kaphattok saját ötleteitek kiteljesítésére, illetve tippeket adunk arra, hogyan járulhattok hozzá a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság zöldebbé tételéhez.

JELENTKEZÉS

Ha már megvan az ötlet, összeállt a csapat, és tudjátok, mivel lehetne zöldebb a 2022-es férfi kézilabda Európa- bajnokság, akkor március 22-ig küldjétek be a jelentkezési lapot!

A jelentkezési lap letöltéséhez kattints a lenti gombra, majd a kitöltést követően küldd el nekünk a zoldeb@ehb2022.hu email címre!

JELENTKEZÉSI LAP

MENETREND

A feltöltött és benyújtott ötletek közül a szakmai zsűri kiválasztja a 15 legígéretesebb projektet. A kiválasztott 15 csapat számára – egy második workshop keretében – szakmai mentoringot és coachingot biztosítunk annak érdekében, hogy az ötleteket minél mélyebben és alaposabban ki tudjátok dolgozni.

A pályázat utolsó fázisában, a VERSENY keretében dől el, hogy a szakmai zsűri mely ötletet tartja a legjobbnak, így kiválasztja a nyertes csapatokat az alábbi szempontok szerint: innovativitás, klímahatás, megvalósíthatóság, valamint a csapat összetétele és motivációja.

DÍJAZÁS

A verseny első helyezett csapatának ötletét közösen valósítjuk meg 2021 májusától, ezen kívül különdíjakat adunk át.

Különdíjak:

  • automatikus felvétel a Klímainnovációs Közösség egyik „greentech” startup programjába, ingyenes üzletfejlesztési mentoring képzéssel;
  • napijegyek az Európa-bajnokság mérkőzéseire;
  • a MOJO által felajánlott, limitált kiadású WGSM-fülhallgatók;
  • és még sok-sok meglepetés.

LEGYETEK RÉSZESEI, VALÓSÍTSUK MEG EGYÜTT AZ ELSŐ HAZAI ZÖLD SPORTESEMÉNYT!