Kiberbiztonsági Játs(s)zMa IV. vetélkedő felhívása

A Belügyi Tudományos Tanács és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet közös szervezésében negyedik alkalommal kerül megrendezésre 2021. októberében a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa elnevezésű vetélkedő, mely az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampányának része. Az eseményt szakmailag a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a PricewaterhouseCoopers Kft. támogatja.

A vetélkedőre idén 3 területről várunk jelentkezőket: a vetélkedő első napjára a belügyi-rendészeti ismereteket és a vízügyi ismereteket oktató köznevelési intézmények tanulói jelentkezhetnek. A vetélkedő második napjának délelőttjére a rendvédelmi technikumok tanulóit és a felsőoktatás hallgatóit, a második nap délutánjára a Belügyminisztérium és a belügyminiszter által irányított szervek részéről delegált jelentkezőket várjuk. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezhetnek. A résztvevőknek átlagos informatikai, felhasználói ismeretekkel kell rendelkezniük.


A COVID-19 vírusra, valamint a tavalyi év online vetélkedőjének sikerére tekintettel a vetélkedő idén is digitális formában kerül megrendezésre, ezért a résztvevők oldalán bizonyos technikai feltételeknek kell teljesülniük. A szükséges informatikai paraméterek itt olvashatóak.

A Belügyi Tudományos Tanács és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet által meghirdetett vetélkedőre több csapatot is várnak, és a jelentkezők közül selejtezővel választják ki a továbbjutó csapatot vagy csapatokat.


A csapatok a játékok során pontokat gyűjtenek, a verseny végén a győztes csapat elnyeri a vándorkupát, valamint az első három helyezést elért csapatokkal együtt díjazásban, minden résztvevő pedig oklevélben részesül.


A vetélkedő során az etikátlan viselkedést (pl. csalás, online zaklatás, informatikusi végzettség) azonnali kizárás követi.


A rendvédelmi technikumokban és a felsőoktatási intézményekben tanulók vetélkedőjének időpontja: 2021. október 28. (csütörtök) 9-12h


Jelentkezési határidő: 2021. október 1.


Amennyiben túljelentkezés történik, selejtezőt tartunk.


Jelentkezés: a vetélkedő honlapján, amely a rendvédelmi technikumokban és a felsőoktatási intézményekben tanulók esetében a https://konferencia.bm-tt.hu/iv-kiberbiztonsagi-jatsszma-regisztracio-rendvedelmi-technikumokban-es-felsooktatasban-tanulok#overlay-context= linken érhető el.


A vetélkedő játékvezetője Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás alapító elnöke, valamint Bor Olivér nb. százados, nb. tanácsos, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet sajtóreferense, szóvivője.