CREATIVE ART DÍJ - Zongoristák számára

A döntő időpontja és helyszíne: 2021. szeptember 17., Kőszeg, Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete

A Díj 2021-ben hatodik alkalommal kerül átadásra.

A verseny menete:

 

A beérkezett anyagok alapján, az előzsűrizés után a három legjobbnak ítélt pályázó jut tovább a döntőbe. A szállás a döntő napjára, a versenyzők számára biztosított, az utazásról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

 

A döntő menete: Pár perces gondolkodás után 5-20 perces rögtönzött darab eljátszása a helyszínen húzott témára.

Összességében a fő elvárás: kerek, megformált, értékes, spontán „zenemű” jöjjön létre – műfaji korlátok nélkül. Magas szintű hangszeres előadásban.

Zene legyen, mely a megadott témát bontja ki, mint minden más normális zenemű esetében. A régi nagyok szellemében.

A 3 legjobb versenyző nyilvános koncerten méri össze tudását. Az egyik feladat egy a helyszínen megadott témára való rögtönzés, a másik pedig egy szabadon választott téma eljátszása.

Nevezési feltételek: 1. Rövid szakmai önéletrajz

2. Hangfelvétel

 

A nevezéseket 2021. június 15-ig az alábbi címre kérjük eljuttatni:

 

Dr. Binder Károly bindermusic@t-online.hu.

Korhatár: A versenyen kizárólag 14-30 év közötti magyar állampolgárok indulhatnak.

 

Zsűri: 3 tagú, Szakcsi Lakatos Béla, Dr. Binder Károly, Gelléri András

 

Díj: 1000 Euro

 

„Alulírott VUKÁN György - 1984-ben, 25 évvel ezelőtt - arra az elhatározásra jutottam, hogy a zene eredeti egyensúlyviszonyainak helyreállítása érdekében díjat alapítok Creative Art Díj néven.

Célom az volt, hogy a díjjal felhívjam a figyelmet a kreativitás szükségességére, segítsem a rögtönzés fontosságának becsületét, és inspirációt gyakoroljak felélesztésére, ahogy ez valamikor is alapja volt a zenei létnek. Sajnos főként a XX. században a zene kettészakadt zeneszerzőkre és előadókra, mely - kétségtelen előnyei ellenére - hihetetlen mértékben vissza - és háttérbe szorította a kreatív embert, aki egyszemélyben szerző és előadó. Mert a zenész elsősorban attól zenész, hogy a saját gondolatait játssza. Ez egyszemélyben kell megvalósuljon. Azt mondják, nehéz.

Nem könnyű, de ezért nagy dolog a művészet.”