CZIFFRA GYÖRGY FESZTIVÁL 2021. ÉVI DÍJFELHÍVÁS

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és művészeti vezető kezdeményezése nyomán hagyományteremtő szándékkal alapította meg a Cziffra György Fesztivál díjait 2017-ben azzal a céllal, hogy a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket elismerje mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással.

TEHETSÉG-DÍJ


Évente 2 zeneművésznek ítélhető oda, 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj személyenként bruttó 1.000.000 Ft pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.


ÉLETMŰDÍJ


Évente 2 személynek ítélhető oda, életkori megkötés nélkül. A díjak zeneművész, pedagógus, vagy kulturális szervező, kulturális szakember érdemeit hivatottak elismerni. Az Életműdíj személyenként bruttó 500.000 Ft pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.


MINDKÉT KATEGÓRIÁBAN A JELÖLÉS MENETE


A kommunikacio@cziffra100.com e-mail-címre várjuk:
• a jelölt szakmai életrajzát (max. 1500 karakter szóközökkel együtt)
• lehetőség szerint egy szakmai ajánlást
• nyomdai minőségű portréfotót (min. 300 dpi)
• a jelölt e-mail-címét, telefonszámát


A Tehetség-díj esetében a levél tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat (és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit is), valamint a jelölt pontos születési dátumát.
A díjazottakat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján.

A jelölések beküldésének határideje 2021.05.14. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítjük.


Az ünnepélyes díjátadóra a Cziffra György-emlékév koncertjén az aktuális járványügyi szabályok betartásával, 2021. június 9-én kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében.


A Cziffra Fesztivál a díjakat Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat anyagi támogatásával biztosítja.